Keystone logo
University of Louisiana at Lafayette College of Engineering

University of Louisiana at Lafayette College of Engineering

University of Louisiana at Lafayette College of Engineering

pengenalan

Kolej Kejuruteraan di University of Louisiana di Lafayette didedikasikan untuk mendidik jurutera bertaraf dunia yang mempunyai pengetahuan, kemahiran, dan kebolehan untuk meningkatkan kualiti hidup di seluruh dunia.

Kolej kami, fakulti kami, dan pentadbiran kami terkenal di seluruh negara kerana pendidikan, penyelidikan, dan perkhidmatan awam kejuruteraan yang cemerlang.

Populasi pelajar sarjana kami meningkat dari kira-kira 1,100 hingga lebih dari 2,000 sejak beberapa tahun kebelakangan ini, menjadikan Ragin 'Cajun Engineering sebagai kolej kejuruteraan kedua terbesar di Louisiana. Kami telah memulakan banyak program pengembangan pelajar, termasuk program pengembangan kepemimpinan, duta kejuruteraan, dan beberapa anak di bawah umur khusus. Kami amat berbangga bahawa populasi pelajar Afrika-Amerika dan siswazah kami meningkat lebih 25 peratus dalam tempoh lima tahun kebelakangan - kedua-duanya bertentangan dengan trend nasional.

Pembiayaan penyelidikan luaran kami telah meningkat lebih dari 400 peratus dalam dekad terakhir, sekarang berjumlah lebih dari $ 12 juta. Sebilangan besar projek ini melibatkan pembangunan ekonomi di negara besar kita. Contohnya termasuk kejuruteraan awam merancang jalan raya yang lebih selamat menggunakan teknologi komputer yang mendalam; kejuruteraan kimia mengembangkan biofuel generasi kedua dari alga; kejuruteraan elektrik dan komputer meningkatkan prestasi sistem gentian optik; kaedah pengoptimuman teknologi industri untuk pengeluaran plastik; kejuruteraan mekanikal merancang sistem gasifier untuk menghasilkan tenaga elektrik dari sisa kayu; dan kejuruteraan petroleum mengembangkan kaedah yang menjimatkan untuk meningkatkan pengeluaran minyak dari ladang tua.

Pelajar kami terus menunjukkan bahawa Ragin 'Cajun Engineering dapat bersaing dengan sesiapa sahaja. Dari rumah solar hingga kereta Baja hingga robot ke satelit hingga operasi penggerudian - pelajar Kejuruteraan Ragin 'Cajun kami berjaya dalam begitu banyak pertandingan dan acara kebangsaan sehingga dunia tahu bahawa kami adalah salah satu yang terbaik. Kejayaan itu telah menarik perhatian media nasional seperti Discovery Channel dan AP, yang memaparkan projek seperti CajunBot, Beausoleil Solar Home, dan Cajun Crawler.

Semakin banyak pelajar terbaik dari rantau ini dan seterusnya merancang masa depan mereka dengan Ragin 'Cajun Engineering. Sebenarnya, keluhan terbesar yang kami dengar dari industri lawatan adalah bahawa kami tidak menghasilkan graduan yang mencukupi! Graduan kami mendapat permintaan dan memberi kesan positif kepada industri masing-masing.

Lokasi

Lokasi
  • Lafayette

    Rex Street,131, 70503, Lafayette

    Soalan