Keystone logo
© University of Jyväskylä
University of Jyväskylä

University of Jyväskylä

University of Jyväskylä

pengenalan

University of Jyväskylä (JYU) ialah universiti bertaraf dunia di mana penyelidikan pelbagai disiplin dan canggih bertemu komuniti terbuka dan bertenaga. Melalui pengajaran terkenal, kepakaran berprofil tinggi, dan kerjasama global, komuniti JYU mencari dan mencari penyelesaian kepada cabaran masa depan. Dalam kedudukan antarabangsa semua universiti di dunia, University of Jyväskylä adalah antara tiga peratus teratas dan mewakili yang terbaik di dunia dalam beberapa disiplinnya.

Kami menawarkan 20 program ijazah sarjana berasaskan penyelidikan berkualiti tinggi dalam bahasa Inggeris. Pelajar antarabangsa dialu-alukan untuk memohon ke program dua tahun, yang membawa kepada ijazah sarjana yang diiktiraf secara rasmi dan layak untuk pengajian kedoktoran. Di enam fakulti kami, anda boleh mendalami pengetahuan anda dalam pelbagai bidang, seperti sains pendidikan, sukan dan sains kesihatan, matematik dan sains semula jadi, teknologi maklumat, perniagaan dan ekonomi, serta kemanusiaan dan sains sosial. Kami juga menawarkan biasiswa untuk kebanyakan pelajar ijazah sarjana antarabangsa yang berjaya, yang meliputi kos yuran pengajian dan menjadikan belajar dengan kami bermanfaat dan sangat berpatutan.

Jyväskylä terletak di Finland Tengah dengan persekitaran semula jadi yang indah dan seni bina yang memberi inspirasi. Kampus JYU adalah gabungan gaya moden dan klasik arkitek terkenal Alvar Aalto. Kampus Seminaarinmäki telah dianugerahkan 2022 dengan Label Warisan Eropah. Kampus ini menonjolkan kepentingan sistem pendidikan Finland dan Eropah sebagai asas untuk masyarakat yang sama rata dan demokratik.

Kadangkala cuaca menjadi agak sejuk di Finland, tetapi di University of Jyväskylä , rakan sebaya, penyelidik dan guru yang mesra akan membantu mengekalkan senyuman di wajah anda. Di University of Jyväskylä , komuniti menjaga ahlinya. Universiti menawarkan sokongan dan bantuan dengan pengajian dan kesejahteraan anda. Komuniti universiti antarabangsa kami mudah untuk disertai!

Kedudukan

UNIVERSITI JYVÄSKYLÄ DALAM KEDUDUKAN GLOBAL

PENDIDIKAN
Kedudukan Shanghai: 40
QS: 92
Times Higher Education: 66

SAINS SUKAN DAN KESIHATAN
Ke-9 di Shanghai Kedudukan Sekolah dan Jabatan Sains Sukan
QS: 92
Times Higher Education: 401 –500

PENYELIDIKAN PSIKOLOGI
Kedudukan Shanghai: 201 –300
QS: 201 –250
Times Higher Education: 251 –300

KOMUNIKASI
Kedudukan Shanghai: 101 –150

MATEMATIK
Kedudukan Shanghai: 101 –150
QS: 451 –500

Testimoni Pelajar

Lokasi

  • Jyväskylän yliopisto

    Seminaarinkatu 15, 40014, Jyväskylän yliopisto

Soalan