Keystone logo
University of Illinois at Chicago College of Urban Planning and Public Affairs

University of Illinois at Chicago College of Urban Planning and Public Affairs

University of Illinois at Chicago College of Urban Planning and Public Affairs

pengenalan

Apa yang kita fikir kita buat?

Jawapan ringkas ialah kita cuba untuk menjadikan tempat-tempat yang kita hidup lebih baik untuk semua orang. Itu boleh bermakna perkara yang berbeza kepada orang yang berbeza dan ada banyak cara untuk melakukannya. Dan itulah sebabnya mengapa ada UUP CUPPA.

Kita melihat sejarah, teori, dan amalan mengapa kita hidup di mana kita lakukan dan apa yang kita perlukan di tempat-tempat yang kita tinggal. Kami menambah bahawa untuk kajian baru kami, data baru, dan maklumat baru. Selepas itu, kita masih ingat mimpi kita. Kami mendapat kreatif dan menggunakan imaginasi kami. Akhirnya, kami berkongsi kerja kami untuk membantu penduduk membuat perkara yang adil seperti yang mereka boleh, melalui masa yang sukar jika dan apabila mereka berlaku, dan menjadi makmur.

Kami percaya dalam misi kami. Kami mempromosikan masyarakat yang adil, berdaya tahan, dan boleh didiami.

128612_rsz_mimi-thian-lp1akiuv3yo-unsplash.jpg

Kami adalah CUPPA.

Dua program sarjana muda CUPPA mempunyai seramai 130 orang pelajar. Lima program siswazah kami mempunyai 375 pelajar. Itu bermakna perhatian peribadi dari fakulti dan kakitangan di seluruh kolej.

Tiga puluh empat ahli fakulti sepenuh masa mengajar kelas ijazah dan siswazah kami. Ahli fakulti yang disewa yang diupah khusus untuk kepakaran mereka dalam satu topik tertentu di rantau metropolitan Chicago ditambah untuk topik kursus khas.

Bangunan kami sendiri, CUPPA Hall adalah berdekatan dengan Dewan Seni dan Pameran kami, yang berfungsi sebagai rumah bagi kelas-kelas kami yang kontemporari, berteknologi tinggi. Bangunan kami juga menyokong bilik mesyuarat, makmal komputer, lounge, dan ruang perbincangan untuk pelajar 24/7. Di peringkat akhir penyempurnaan, CUPPA Hall menjalani pengubahsuaian berjumlah lebih dari $ 7 juta.

Rayakan Perbezaan Kita

Theodore Levitt berkata, "Kita tidak harus memberi tumpuan kepada perbezaan antara orang tetapi mencari kesamaan dan persamaan."

Kolej Perancangan Bandar dan Hal Ehwal Awam UIC bangga menjadi komuniti pelajar, kakitangan dan fakulti dari seluruh dunia. Memang, salah satu pengalaman yang paling penting yang kami tawarkan kepada pelajar, kakitangan dan fakulti kami adalah peluang untuk belajar, belajar dan bekerja dalam persekitaran yang luarbiasa.

Sekatan baru-baru ini untuk kemasukan AS oleh pendatang dan pelarian dari negara majoriti Muslim berdiri secara bertentangan langsung dengan nilai teras CUPPA yang menggalakkan kepelbagaian budaya dan menghormati sumbangan individu yang unik dari pelajar, fakulti dan kakitangan kami. Untuk semua pelajar tanpa dokumen CUPPA, pelajar asing, postdocs, sarjana tamu, kakitangan dan fakulti, sila maklum bahawa kehadiran berterusan dan kejayaan anda adalah yang paling penting untuk Kolej. Anda sangat memperkayakan hidup kami dan kami mempunyai keistimewaan dan penghormatan untuk membawa anda di sini bersama kami di UIC.

CUPPA tetap komited untuk mempromosikan dialog yang berasas dan wacana awam. Kami akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan anda mempunyai ruang yang selamat dan akses penuh kepada fakulti, kakitangan, dan pentadbir di Kolej Perancangan Bandar dan Hal Ehwal Awam untuk berkongsi kebimbangan anda, bertanya soalan, atau mendapatkan sokongan.

128605_rsz_brooke-cagle-g1kr4ozfoac-unsplash.jpg

Sweet Home Chicago

Bangga menjadi sebahagian daripada Wilayah Chicagoland

Terletak di tengah-tengah salah satu daripada bandaraya dunia di dunia, Universiti Illinois di Chicago dan Kolej Perancangan Bandar dan Hal Ehwal Awam kami adalah bahagian penting dalam bidang pendidikan, teknologi, dan budaya di rantau ini.

Orang sebenar hidup, belajar, dan bekerja di Chicago; bandar kita terkenal dengan sejarahnya, daya tahan, dan lokasi utama di pusat negara. Kami tidak terisolasi di pinggir tetapi sepenuhnya tenggelam dalam budaya rakyat di sekeliling kita.

Di CUPPA, kami bekerjasama dengan bandar Chicago dan kawasan sekitarnya, yang mengandungi kebanyakan kerajaan tempatan di semua kawasan metro Amerika Syarikat. Kita dapat menggunakan modal intelektual di kalangan fakulti, pelajar, dan alumni untuk kepentingan semua yang mengelilingi kita dan seterusnya.

Lokasi

Lokasi
  • Chicago

    College of Urban Planning and Public Affairs 412 S. Peoria Street, CUPPA Hall, (MC 350), Chicago, Illinois 60607, , Chicago

    • facebook
    • twitter
    • instagram

Soalan