Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

pengenalan

University of Groningen

University of Groningen ialah 100 universiti penyelidikan teratas dengan pandangan global. Kami kini berada di kedudukan ke-75 dalam ranking Times Higher Education dan menawarkan lebih 30 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris dan lebih 125 program Sarjana . Ditubuhkan pada 1614, universiti ini merupakan salah satu universiti penyelidikan tertua di Belanda. Kami adalah universiti antarabangsa yang benar-benar antarabangsa, dengan lebih 36,000 pelajar dan 9,000 pelajar antarabangsa dari lebih 120 negara yang berbeza.

Mengapa memilih Groningen?

Pendidikan berkualiti tinggi : University of Groningen menawarkan pelbagai program ijazah yang menarik dan dipandang tinggi. Sebagai pelajar, anda akan menerima penyeliaan berkualiti tinggi dan mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. University of Groningen telah dianugerahkan label kualiti 'Universiti Tradisional Terbaik di Belanda'.

Penyelidikan terkemuka: kami adalah antara universiti penyelidikan terkemuka di Eropah. Pada 2016, profesor kami Ben Feringa memenangi Hadiah Nobel dalam Kimia. Universiti menjalankan penyelidikan terobosan dan relevan dari segi sosial dan penyelidikan kami membina jambatan antara disiplin.

Kehidupan pelajar yang meriah : Groningen ialah bandar pelajar yang meriah. Penduduknya mempunyai purata umur terendah di Belanda. Satu daripada empat daripada 200,000 penduduk adalah seorang pelajar. Pelajar boleh dilihat di mana-mana: belajar di taman, menikmati kehidupan malam, dan bekerja pelbagai kerja sambilan. Groningen ialah bandar yang selamat dan hijau untuk didiami dan dipilih sebagai salah satu bandar paling gembira di Eropah.

Reputasi 400 tahun : University of Groningen mempunyai sejarah yang kaya dan reputasi yang sangat baik. Ramai orang yang sangat berbakat dalam pelbagai disiplin telah belajar atau bekerja di universiti selama 400 tahun kewujudannya, termasuk empat pemenang Hadiah Nobel, pelajar Universiti wanita pertama di Belanda, pensyarah wanita pertama, angkasawan Belanda pertama, dan presiden pertama Bank Eropah.

Benar-benar antarabangsa : Kami terkenal dengan komuniti antarabangsa kami yang besar. Hampir 6,000 pelajar antarabangsa belajar di Groningen setiap tahun dari lebih 120 negara. Tinggal di Groningen tanpa berbahasa Belanda bukanlah masalah; anda akan dapat memesan makanan, membeli-belah pakaian, dan juga mengikuti kelas sukan dalam bahasa Inggeris. University of Groningen mempunyai hubungan antarabangsa yang kukuh, yang bermaksud anda boleh menghabiskan sebahagian daripada ijazah anda untuk belajar di luar negara dengan mudah. Kami juga menawarkan beberapa program Sarjana antarabangsa yang unik dengan kerjasama universiti besar Eropah yang lain.

Program sarjana muda

Kami menawarkan lebih 30 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris . Sembilan daripada program Sarjana Muda kami telah dianugerahkan label kualiti " Program Ijazah Teratas ".

Program sarjana

Pada masa ini, University of Groningen menawarkan lebih 125 program Sarjana yang diajar Bahasa Inggeris, 18 daripadanya dinilai sebagai "Program Penilaian Teratas" di Belanda.

Fakulti

Penyelidikan dan pendidikan di University of Groningen dianjurkan dalam 11 fakulti yang berbeza. Fakulti ini ialah:

Fakulti Ekonomi dan Perniagaan
Fakulti Tingkah Laku dan Sains Sosial
Fakulti Teologi dan Pengajian Agama
Fakulti Seni
Fakulti Sains Perubatan
Fakulti undang-undang
Fakulti Sains Spatial
Fakulti Falsafah
Fakulti Sains dan Kejuruteraan
Kolej Universiti Groningen
Campus Fryslan

Ciri-ciri Kampus

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Universiti komited untuk mengiktiraf kecemerlangan dalam pencapaian akademik dengan menawarkan beberapa biasiswa untuk pelajar dan penyelidik antarabangsa. Beberapa biasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa yang bermotivasi untuk belajar Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D. program, serta untuk pertukaran, kursus pendek, dan penginapan penyelidikan di universiti kami.

  Kedudukan

  University of Groningen

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Soalan