Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

pengenalan

University of Groningen

University of Groningen ialah 100 universiti penyelidikan teratas dengan pandangan global. Kami kini berada di kedudukan ke-75 dalam ranking Times Higher Education dan menawarkan lebih 30 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris dan lebih 125 program Sarjana . Ditubuhkan pada 1614, universiti ini merupakan salah satu universiti penyelidikan tertua di Belanda. Kami adalah universiti antarabangsa yang benar-benar antarabangsa, dengan lebih 36,000 pelajar dan 9,000 pelajar antarabangsa dari lebih 120 negara yang berbeza.

Mengapa memilih Groningen?

Pendidikan berkualiti tinggi : University of Groningen menawarkan pelbagai program ijazah yang menarik dan dipandang tinggi. Sebagai pelajar, anda akan menerima penyeliaan berkualiti tinggi dan mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. University of Groningen telah dianugerahkan label kualiti 'Universiti Tradisional Terbaik di Belanda'.

Penyelidikan terkemuka: kami adalah antara universiti penyelidikan terkemuka di Eropah. Pada 2016, profesor kami Ben Feringa memenangi Hadiah Nobel dalam Kimia. Universiti menjalankan penyelidikan terobosan dan relevan dari segi sosial dan penyelidikan kami membina jambatan antara disiplin.

Kehidupan pelajar yang meriah : Groningen ialah bandar pelajar yang meriah. Penduduknya mempunyai purata umur terendah di Belanda. Satu daripada empat daripada 200,000 penduduk adalah seorang pelajar. Pelajar boleh dilihat di mana-mana: belajar di taman, menikmati kehidupan malam, dan bekerja pelbagai kerja sambilan. Groningen ialah bandar yang selamat dan hijau untuk didiami dan dipilih sebagai salah satu bandar paling gembira di Eropah.

Reputasi 400 tahun : University of Groningen mempunyai sejarah yang kaya dan reputasi yang sangat baik. Ramai orang yang sangat berbakat dalam pelbagai disiplin telah belajar atau bekerja di universiti selama 400 tahun kewujudannya, termasuk empat pemenang Hadiah Nobel, pelajar Universiti wanita pertama di Belanda, pensyarah wanita pertama, angkasawan Belanda pertama, dan presiden pertama Bank Eropah.

Benar-benar antarabangsa : Kami terkenal dengan komuniti antarabangsa kami yang besar. Hampir 6,000 pelajar antarabangsa belajar di Groningen setiap tahun dari lebih 120 negara. Tinggal di Groningen tanpa berbahasa Belanda bukanlah masalah; anda akan dapat memesan makanan, membeli-belah pakaian, dan juga mengikuti kelas sukan dalam bahasa Inggeris. University of Groningen mempunyai hubungan antarabangsa yang kukuh, yang bermaksud anda boleh menghabiskan sebahagian daripada ijazah anda untuk belajar di luar negara dengan mudah. Kami juga menawarkan beberapa program Sarjana antarabangsa yang unik dengan kerjasama universiti besar Eropah yang lain.

Program sarjana muda

Kami menawarkan lebih 30 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris . Sembilan daripada program Sarjana Muda kami telah dianugerahkan label kualiti " Program Ijazah Teratas ".

Program sarjana

Pada masa ini, University of Groningen menawarkan lebih 125 program Sarjana yang diajar Bahasa Inggeris, 18 daripadanya dinilai sebagai "Program Penilaian Teratas" di Belanda.

Fakulti

Penyelidikan dan pendidikan di University of Groningen dianjurkan dalam 11 fakulti yang berbeza. Fakulti ini ialah:

Fakulti Ekonomi dan Perniagaan
Fakulti Tingkah Laku dan Sains Sosial
Fakulti Teologi dan Pengajian Agama
Fakulti Seni
Fakulti Sains Perubatan
Fakulti undang-undang
Fakulti Sains Spatial
Fakulti Falsafah
Fakulti Sains dan Kejuruteraan
Kolej Universiti Groningen
Campus Fryslan

Ciri-ciri Kampus

University of Groningen mempunyai tiga kampus yang tersebar di dua bandar. Di Groningen, 11 fakulti berpusat di 150 bangunan berbeza di sekitar bandar, merentasi dua kampus.

Jika anda belajar dalam Fakulti Sains dan Kejuruteraan, atau Fakulti Ekonomi dan Perniagaan, anda mungkin akan menghadiri kelas di kampus Zernike di utara bandar.

Untuk fakulti Sains Tingkah Laku dan Sosial, Teologi dan Pengajian Agama, Seni, Sains Perubatan, Undang-undang, Sains Spatial, Falsafah dan Kolej Universiti Gronigen, bangunan-bangunan itu tersebar di seluruh pusat bandar.

Di Leeuwarden, sebuah bandar berdekatan Groningen, anda boleh menemui Campus Fryslân. Ini adalah fakulti yang unik kerana pelbagai disiplin diwakili dalam fakulti.

Sila lihat laman web kami untuk maklumat lanjut tentang fakulti kami!

Groningen ialah sebuah bandar dengan populasi pelajar yang ramai yang sering menjadikan mencari penginapan sebagai satu cabaran. Pelajar tinggal di seluruh bandar dalam pelbagai jenis penginapan. Ini berbeza dari segi harga dan termasuk perumahan berkongsi dengan pelajar lain, studio atau apartmen individu dan dengan SSH - penyedia perumahan pelajar bebas di bandar ini. University of Groningen bukan universiti kampus dan tidak menawarkan penginapan kampus. Oleh itu, anda perlu mencari penginapan anda sendiri. Lebih awal anda mencari penginapan, lebih baik.

Untuk maklumat lanjut tentang penginapan di Groningen, lawati laman web kami dan cari bahagian maklumat untuk bakal pelajar!

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Universiti komited untuk mengiktiraf kecemerlangan dalam pencapaian akademik dengan menawarkan beberapa biasiswa untuk pelajar dan penyelidik antarabangsa. Beberapa biasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa yang bermotivasi untuk belajar Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D. program, serta untuk pertukaran, kursus pendek, dan penginapan penyelidikan di universiti kami.

  Kedudukan

  University of Groningen

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  • Perpustakaan dengan ruang belajar, akses kepada lebih 80,000 e-jurnal, satu juta e-buku, tiga juta buku bercetak dan 5000 majalah
  • Perkhidmatan kerjaya yang menyediakan pelajar untuk pasaran kerja dengan semakan CV, bengkel dan nasihat kerjaya peribadi
  • Pusat bahasa dengan kursus dari Perancis dan Itali kepada Jepun dan Ibrani, serta Belanda
  • Pusat Khidmat Pelajar yang menawarkan sokongan tentang kemahiran belajar, masalah psikologi, hal kewangan dan belajar dengan kemerosotan fungsi
  • ACLO, sebuah persatuan sukan besar yang menawarkan sehingga 100 jenis sukan yang boleh anda sertai

  Kehidupan pelajar adalah lebih daripada sekadar menyediakan anda untuk pencapaian sepanjang hayat. Semasa anda berada di Groningen, anda akan dapat merasai segala yang ditawarkan oleh bandar ini, daripada seni yang meriah dan senario muzik kepada kehidupan malam yang unik dan diilhamkan oleh pelajar.

  Sertai Kelab

  Sama ada anda ingin mengikuti minat anda, mencuba hobi baharu atau sekadar mencari kawan baharu, anda boleh menyertai salah satu daripada banyak persatuan sukan, pengajian dan pelajar yang dikendalikan oleh pelajar kami! Dari sukan kepada budaya, politik kepada parti, anda pasti akan menemui persatuan yang sesuai dengan minat anda. Anda boleh mendapatkan maklumat tentang pengajian, persatuan pelajar dan sukan di laman web kami!

  Pekan Parti

  Sebagai bandar pelajar Belanda yang klasik, Groningen menawarkan kehidupan malam yang tiada tandingan, dengan lebih 150 bar dan tempat hiburan menarik orang ramai dari jauh dan luas. Masuk percuma adalah standard dan diskaun pelajar adalah perkara biasa, menjadikan bandar ini tempat yang sesuai untuk mereka yang mempunyai bajet pelajar. Ketahui tentang festival bertaraf dunia, pemasangan seni jalanan dan muzium terkenal antarabangsa yang terdapat di Groningen di tapak web kami.

  Kota Muda

  Walaupun Groningen adalah sebuah bandar lama dengan akar yang boleh dikesan kembali ke Zaman Besi, dari segi populasi ia adalah salah satu yang termuda di Eropah. Dengan purata umur 34 tahun, bandar ini mempunyai suasana unik yang anda tidak akan dapati di tempat lain. Baru-baru ini dinamakan sebagai "ibu kota berbasikal dunia" tidaklah menghairankan bahawa Groningen mempunyai infrastruktur berbasikal yang hebat - semuanya terletak dalam jarak perjalanan basikal yang singkat. Bandar itu sendiri mempunyai semua yang anda perlukan, daripada pasar jalanan terbuka kepada rangkaian fesyen yang popular. Ketahui tentang apa lagi yang Groningen tawarkan di laman web kami!

  Pangkalan Hebat

  Groningen menjadikan pangkalan yang ideal untuk melancarkan pengembaraan perjalanan anda. Untuk kawasan lapang dan udara segar, anda boleh pergi dan menerokai tepi laut atau salah satu pulau Belanda - terletak hanya 40 km dari pusat bandar. Kebanyakan Belanda, termasuk Amsterdam, dan beberapa bandar besar Jerman seperti Hamburg, Bremen dan Dortmund boleh dicapai dengan kereta api, kereta atau bas dalam beberapa jam sahaja. Dengan Belgium, Perancis atau Denmark hanya beberapa jam perjalanan dengan kereta api, kereta, feri atau bas, dan lapangan terbang Groningen-Eelde kami sendiri, anda adalah lokasi yang sesuai untuk melancong!

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Soalan