Keystone logo
University of Gibraltar

University of Gibraltar

University of Gibraltar

pengenalan

Misi kita

Misi utama Universiti adalah untuk menanggapi keperluan masyarakat semasa serta membentuk masa depan peribadi dan profesional menerusi usaha pendidikan, latihan, dan penyelidikan.

Ia berkomitmen untuk pengajaran dan pembelajaran berkualiti tinggi, penyelidikan utama dunia, kebebasan akademik dan juga pembangunan mampan Gibraltar, dan rantau ini. Perkongsian dengan perniagaan, kerajaan, yayasan amal, penjagaan kesihatan dan institusi pendidikan terletak di tengah-tengah misi Universiti.

128663_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

"Kami adalah jenis universiti baru. Ambisi dan beradaptasi, kami sedang membina sebuah institusi yang mewujudkan peluang bagi pelajar, siswazah dan mereka yang bekerja dengan kami ", Profesor Catherine Bachleda, Pemangku Naib Canselor, University of Gibraltar

 • Saiz kelas kecil: Kami berbangga dengan saiz kami. Menjadi sebuah universiti kecil membolehkan kami menawarkan pengalaman pembelajaran kepada pelajar kami yang kedua. Saiz kelas kami yang lebih kecil membolehkan pendekatan yang lebih peribadi untuk mengajar dan memberi ruang kepada anda untuk meneroka subjek. Anda akan menjadi lebih daripada sekadar pelajar lain, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti UniGib.
 • Kegiatan ekstrakurikuler: Semasa menjadi pelajar tentang belajar, itu juga tentang bersenang-senang, membina persahabatan dan mengambil bahagian dalam pengalaman baru. Sama ada anda berada dalam pengembaraan, sejarah, sukan, alam semula jadi, muzik langsung, kehidupan malam atau hanya menikmati hari di pantai, Gibraltar mempunyai semuanya. Komuniti yang pelbagai budaya, menyambutnya menjadikannya tempat yang benar-benar unik untuk hidup dan meneroka.
 • Kemudahan pemotongan: Kampus Europa Point kami terletak di titik paling selatan Gibraltar dan mempunyai kemudahan terkini yang direka untuk meningkatkan dan memperkayakan pengalaman pembelajaran anda. Terletak di dalam sebuah kedai serbaneka di Victoria, kampus menggabungkan ciri-ciri sejarah yang unik dengan seni bina moden dan teknologi terkini untuk mewujudkan ruang yang lebih baik untuk menyokong pembelajaran anda.
 • Gibraltar adalah kampus anda: ekonomi Gibraltar yang bersemangat dan lokasi yang unik di persimpangan budaya, sejarah dan biogeografi, menjadikannya tempat yang sempurna untuk membuat sambungan, memperoleh pengalaman industri yang bermakna dan menambah titik unik rujukan anda. Sejarahnya yang kaya dengan komuniti yang 'dinamik' dinamik menyediakan persekitaran yang mesra, selamat dan terbuka untuk belajar dan hidup.
 • Impak antarabangsa: Rangkaian dan pengaruh kami jauh melampaui Gibraltar. Sebagai pelajar, anda boleh mengakses komuniti antarabangsa pakar, persatuan dan institusi yang akan memberi kesan positif kepada kajian anda. Serta mendapat manfaat daripada pautan akademik yang kuat, anda juga boleh memanfaatkan ekosistem perniagaan antarabangsa Gibraltar yang bersemangat. Beberapa perniagaan terkemuka di dunia beroperasi dari Gibraltar yang bermaksud bahawa anda tidak akan pernah kekurangan peluang untuk keluar dan rangkaian.
 • Tempat kerja bersedia: Perkembangan tenaga kerja dan profesional adalah inti dari apa yang kita lakukan. Kami mahu membangunkan graduan yang bersedia untuk tempat kerja, jadi kami telah membina hubungan dengan industri di peringkat tempatan dan antarabangsa. Kebanyakan tutor dan pensyarah kami mengamalkan profesional industri, pengalaman 'hidup' mereka terhadap standard industri diterjemahkan ke dalam pendekatan mereka dan memberi manfaat kepada pelajar kami. Peletakan kerja dijalankan di seluruh kursus siswazah yang bermaksud anda akan mendapat kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk mendapatkan pekerjaan ketika anda lulus.
 • Penyelidikan yang penting: Penyelidikan kami meliputi tema Gibraltar yang luas dan / atau Mediterranean yang berkaitan. Dua institut pakar kami, Institut Pengajian Gibraltar dan Mediterranean dan Institut Kehidupan dan Sains Bumi adalah cawangan penting kepada komuniti penyelidikan kami, memberikan sokongan dan pengetahuan pakar di beberapa kampus bersekutu kami, termasuk Perpustakaan Garrison, Muzium Gibraltar, dan Gibraltar Botanic Gardens.

128667_photo-of-woman-using-laptop-3194518.jpg

Ciri-ciri Kampus

Kemudahan canggih: Kampus Europa Point kami terletak di titik paling selatan Gibraltar dan menampilkan kemudahan termaju yang direka untuk meningkatkan dan memperkaya pengalaman pembelajaran anda. Bertempat di dalam gudang senjata zaman Victoria, kampus ini menggabungkan ciri sejarah yang unik dengan seni bina moden dan teknologi terkini untuk mencipta ruang yang ditempah khas untuk menyokong pembelajaran anda.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Beberapa biasiswa dihoskan atau disediakan secara langsung oleh universiti, termasuk Biasiswa Parasol untuk bakal Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), Biasiswa Komanwel Gibraltar, Biasiswa dan Bursari Europa, dan Biasiswa HM Government of Gibraltar untuk penduduk.

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  SEO - titik hubungan pertama anda

  Sama ada anda mempunyai masalah dengan kursus, kewangan, kehidupan peribadi atau kesihatan mental, Pejabat Pengalaman Pelajar sedia membantu. Kami akan berusaha untuk menjawab pertanyaan anda dan jika kami tidak dapat, kami akan mencari orang atau pakar yang sesuai untuk berbuat demikian. Sila lihat di bawah kawasan di mana Pejabat Pengalaman Pelajar boleh membantu anda sepanjang masa anda di UniGib sebagai pelajar.

  Pejabat Pengalaman Pelajar ialah tempat perhubungan pertama untuk sebarang pertanyaan berkaitan kursus anda atau sebarang perkara peribadi yang mungkin menjejaskan pengajian anda di Universiti, dan boleh membantu dengan perkara berikut:

  • Soalan tentang kursus anda
  • Kesejahteraan
  • Soalan pembiayaan pelajar
  • Kepada sesiapa yang berkaitan dengan surat,
  • surat bank
  • Kad kampus gantian
  • Rujukan
  • Nasihat mengenai peraturan, proses dan dasar
  • Maklumat penempatan dan kerjaya.

  Gibraltar mungkin kecil, tetapi itulah yang menjadikannya begitu unik. Semuanya boleh berjalan kaki, berbasikal atau menaiki bas yang singkat, bermakna anda akan mempunyai lebih banyak masa untuk meneroka, mengembara dan berseronok apabila anda tidak belajar.

  Ia adalah rumah kepada komuniti pelbagai budaya yang mengalu-alukan yang akan membuatkan anda berasa seperti di rumah sebaik sahaja anda tiba.

  Selain menikmati segala yang ditawarkan Gibraltar, pelajar kami juga dapat menerokai Sepanyol yang berdekatan, mengembara ke Maghribi atau menaiki penerbangan ke UK!

  Lokasi

  • Gibraltar

   University of Gibraltar Europa Point Campus Gibraltar GX11 1AA, GX11 1AA, Gibraltar

  • Gibraltar

   Europa Point Campus, GX11 1AA, Gibraltar

  Soalan