Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

pengenalan

University of Florence bermula sejak Studium Generale yang ditubuhkan oleh Republik Florentine pada tahun 1321. Ia mempunyai sarjana yang sangat terkenal (Galileo Galilei) dan profesor serta dua Perdana Menteri Itali terkini (Giuseppe Conte dan Mario Draghi). Walau bagaimanapun, hanya pada tahun 1923, Universiti memperoleh nama sebenar dan telah berubah menjadi universiti komprehensif moden, dengan 21 Jabatan dan 10 Sekolah.

Unifi menawarkan 127 Ijazah Sarjana Muda 57 Ijazah Sarjana, 9 ijazah kitaran panjang, 24 Program PhD dan lebih 50 sekolah pengkhususan. Antara program tersebut, lebih 40 adalah antarabangsa: 10 diajar dalam bahasa Inggeris dan 31 dengan ijazah dua atau bersama. Dalam kebanyakan program ijazah, kursus dalam bahasa Inggeris ditawarkan.

Unifi ialah salah satu Universiti paling popular untuk pelajar Erasmus (lebih 900 masuk setahun) dan merupakan sebahagian daripada EUniWell, sebuah Perikatan Universiti Eropah. Rangkaian itu telah mengenal pasti empat bidang utama untuk penyelidikan dan pengajaran, berkait rapat dengan Matlamat Pembangunan Lestari PBB.

University of Florence ialah salah satu universiti awam Itali yang paling penting dan mempunyai kerjaya antarabangsa yang kukuh. Ia memupuk kerjasama dengan institusi akademik dan penyelidikan di seluruh dunia dan mengalu-alukan tenaga pengajar asing, penyelidik dan pelajar untuk mempromosikan pengantarabangsaan budaya dan saintifik. Untuk tujuan ini, melalui Jabatan dan Sekolahnya, Universiti mempromosikan layanan tetamu yang berkelayakan tinggi dari seluruh dunia.

Selain itu, ia secara tradisinya menumpukan perhatian khusus kepada pembangunan hubungan kerjasama dengan universiti asing dan kepada proses pengantarabangsaan, yang telah menjadi aspek strategik dan dominan dalam kehidupan universiti dalam penyelidikan, pengajaran, organisasi program pengajian, mobiliti guru, penyelidik dan pelajar.

Atas sebab ini, University of Florence melayakkan dirinya sebagai salah satu destinasi istimewa untuk tetamu antarabangsa.

Perkhidmatan Selamat Datang

Perkhidmatan Selamat Datang membantu pelajar antarabangsa, pelajar PhD, felo, penyelidik dan profesor yang dihoskan oleh University of Florence dalam projek Eropah atau Antarabangsa tertentu untuk mencari penginapan yang sesuai di bandar.

Perkhidmatan Alu-aluan boleh menempah tetamu di kediaman universiti dan kemudahan penginapan tempatan yang lain dan menyediakan maklumat mengenai platform dalam talian untuk mencari penginapan.

Belajar di Florence

Seratus empat puluh enam kursus ijazah (peringkat pertama dan kedua dan kitaran tunggal) di mana 15 daripadanya adalah dalam bahasa Inggeris, dianjurkan kepada 10 Sekolah, jumlah penduduk sekitar lima puluh satu ribu telah mendaftar, satu perempat daripadanya datang dari luar wilayah . University of Florence ialah sebuah universiti yang besar, dengan pelbagai kursus yang sangat luas merangkumi semua bidang mata pelajaran. Terdapat lebih sembilan ribu graduan setiap tahun di Florence. Selain itu, peratusan graduan Florentine bekerja setahun selepas tamat pengajian adalah melebihi purata kebangsaan, menurut data Almalaurea.

Keperluan Visa

Prosedur kemasukan berbeza mengikut kewarganegaraan pemohon, negara tempat tinggal, tujuan perjalanan dan tempoh penginapan.

Untuk maklumat terperinci dan khusus, sila layari laman web universiti:

 • Pelajar antarabangsa
 • Pelajar PhD
 • Ahli akademik antarabangsa

Sebelum anda berlepas ke Itali, kami amat menyarankan untuk merujuk kepada tapak web atau pejabat pihak berkuasa awam masing-masing untuk mendapatkan maklumat yang lengkap, rasmi dan dikemas kini.

Biasiswa dan Pembiayaan

Terdapat beberapa pilihan untuk mendapatkan bantuan kewangan untuk meneruskan kerjaya akademik di University of Florence .

Insentif dan sokongan kewangan untuk pelajar

 • Kerja separuh masa
  Untuk jawatan di perpustakaan, muzium dan pusat perkhidmatan universiti lain
 • Geran untuk aktiviti tunjuk ajar
  Untuk menyediakan sokongan akademik kepada pelajar
 • Bayaran balik Cukai dan Yuran dan faedah kewangan lain
  Ditawarkan untuk program khusus kepentingan negara dan Eropah tertentu untuk menggalakkan pendaftaran
 • Pelajar dengan perlindungan antarabangsa:
  Akses dan sokongan untuk pelajar yang mencari suaka dan perlindungan antarabangsa
 • Koridor Universiti untuk Pelarian - projek UNICORE
 • DSU Toscana (pautan ke tapak web luaran)
  Panggilan awam berkaitan biasiswa untuk pelajar yang ditawarkan oleh DSU, agensi serantau untuk hak pendidikan universiti. Prosedur untuk pelajar bukan EU

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

  Soalan