Keystone logo
University of Canterbury

University of Canterbury

University of Canterbury

pengenalan

Kecemerlangan akademik di lokasi yang luar biasa.

Ditubuhkan pada tahun 1873 oleh para sarjana Oxford dan Cambridge, University of Canterbury (UC) menduduki ranking dalam 200 universiti teratas di dunia ( THE-QS World University Rankings 2008 ) dan ia merupakan salah satu universiti terkemuka di New Zealand untuk kualiti penyelidikan ( Performance- Laporan Penyelidikan Berasaskan, 2006 ).

UC mempunyai reputasi untuk kecemerlangan akademik dalam penyelidikan dan pengajaran. Kursus dan kelayakannya diiktiraf di peringkat antarabangsa dan bertujuan untuk memupuk kemerdekaan intelektual, pemikiran kritikal, dan kecemerlangan profesional. Staf akademik terlibat secara aktif dalam penyelidikan dan penerbitan dalam bidang khusus mereka. Akibatnya, pelajar belajar dari fakulti yang berada di barisan hadapan pengetahuan di bidang mereka. Peluang pengajaran dan penyeliaan sehingga tahap kedoktoran tersedia dalam setiap disiplin.

UC mempunyai kaitan dengan banyak universiti antarabangsa. Pautan ini termasuk program pertukaran kakitangan dan pelajar, penyelidikan penyelidikan dan perjanjian artikulasi. Program Erskine membolehkan para ahli akademik terkenal dari universiti antarabangsa melawat dan mengajar di Canterbury. Universiti ini mempunyai kira-kira 70 orang pengunjung setiap tahun, menambah pengetahuan dan kepelbagaian lanjut kepada program pengajarannya.

UC menawarkan program ijazah dalam Seni, Perdagangan, Pendidikan, Kejuruteraan, Seni Halus, Kehutanan, Undang-Undang, Muzik, Kerja Sosial, Terapi Ucapan dan Bahasa, Sains, Kejurulatihan Sukan, dan Pengajaran dan Pembelajaran.

Visi: Orang yang bersedia membuat perbezaan - tangata tū tangata ora

Lokasi

Lokasi
  • Christchurch

    University of Canterbury, Private Bag 4800,

    Soalan