Keystone logo
University of Bucharest

University of Bucharest

University of Bucharest

pengenalan

Tentang kita

University of Bucharest menawarkan beberapa program pengajian, di semua peringkat dan cara pendidikan universiti: terdapat 93 program sarjana muda, 208 program induk dan 21 program doktoral. Semua ini diiktiraf atau dibenarkan. University of Bucharest juga memegang program induk TIFFIN EMBA.

Diploma yang diberikan oleh University of Bucharest diiktiraf di kebanyakan negara di seluruh dunia. Di dalam University of Bucharest terdapat program pengajian yang dianjurkan dengan kerjasama universiti berprestij lain di luar negara. Para graduan program ini boleh menerima diploma dari University of Bucharest dan dari universiti rakan kongsi.

University of Bucharest adalah salah satu pusat penyelidikan saintifik yang paling penting di seluruh negara. Di dalam Universiti, terdapat lebih daripada 50 institut penyelidikan, jabatan dan pusat, kebanyakannya berkolaborasi dengan pusat saintifik serupa di luar negara.

Sepanjang tahun-tahun kebelakangan ini, institusi kami berjaya terus mendapat tempat pertama dalam pertandingan kebangsaan bagi dana penyelidikan. Beberapa entiti yang didedikasikan untuk penyelidikan telah dilantik status kecemerlangan di peringkat Eropah. Universiti ini mempunyai ibu pejabat penyelidikan sendiri di Sinaia, Brăila, Orşova dan anak syarikat perintis lain di tempat lain di seluruh negara.

University of Bucharest adalah sebahagian daripada rangkaian kerjasama antarabangsa yang boleh dipercayai - 300 perjanjian kerjasama dua hala telah ditandatangani dengan universiti di 52 negara. Setiap tahun, terdapat lebih dari 1000 pelajar University of Bucharest yang melaksanakan pelbagai aktiviti pembangunan atau penambahbaikan dalam banyak program akademik di universiti di Eropah Barat, Amerika Syarikat, Kanada, Jepun dan sebagainya.

University of Bucharest telah dan masih merupakan motor langkah reformasi penting untuk pembangunan pendidikan tinggi, yang juga telah diambil alih oleh universiti-universiti lain di seluruh negara, atau yang telah mewakili alasan untuk penghuraian beberapa undang-undang dan kebangsaan peraturan.

Pada tahun 2000, University of Bucharest telah menerima Diploma Kecemerlangan yang ditawarkan oleh Menteri Pendidikan Nasional.

Pada tahun 2011, University of Bucharest telah diklasifikasikan oleh Menteri Pendidikan, Penyelidikan, Belia dan Sukan sebagai universiti penyelidikan dan pendidikan yang pertama.

Pada tahun 2014, University of Bucharest telah merayakan 150 tahun sejak pembukaannya.

Pada masa ini, University of Bucharest mempunyai hampir 32,000 pelajar dan lebih daripada 1300 profesor.

Lokasi

  • Bucharest

    Mihail Kogalniceanu Blvd. no. 36-46, sector 5, 060024, Bucharest

Soalan