Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana: bagaimana untuk menyediakan pendaftaran

Ketahui lebih lanjut tentang langkah yang perlu anda ambil untuk mendaftar dan peluang bantuan kewangan yang ditawarkan oleh University of Bologna .

Prosedur dan syarat kemasukan mungkin berbeza dari program ke program. Dapatkan maklumat terperinci pada setiap tapak web program, di bawah tab Kemasukan .

Ketahui lebih lanjut

pengenalan

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, universiti tertua di dunia Barat, membuka jalan untuk inovasi melalui katalog program yang semakin kaya, penyelidikan mutakhir, perspektif antarabangsa yang berterusan dan semakin luas, dan misi ketiga yang kuat.

Sejak ia diasaskan pada tahun 1088, Alma Mater Studiorum telah berpusatkan pelajar, menjadi tuan rumah tokoh terkemuka dari komuniti sains dan seni. Dengan lima kampus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) dan sebuah cawangan di Buenos Aires, ia menawarkan katalog kursus terpelbagai yang disesuaikan dengan keperluan masyarakat masa kini: lebih daripada program 200 darjah di kalangan 32 jabatannya dan 5 sekolah-sekolah. Komuniti lebih daripada 90,000 pelajarnya menjadikan University of Bologna sebagai salah satu universiti terbesar Itali , menduduki tempat pertama di Itali dari segi bilangan pelajarnya dalam program pertukaran di luar negara dan dalam 5 universiti terbaik di Eropah dari segi bilangan pelajar pertukaran . Selain itu, University of Bologna adalah antara 5 universiti Itali teratas dalam kedudukan antarabangsa utama (Shanghai, Times Higher Education, GreenMetric ).

University of Bologna amat komited terhadap pembangunan mampan dan secara aktif menyumbang kepada pencapaian 17 matlamat pembangunan mampan Agenda 2030 PBB . Sebagai universiti penyelidikan yang komprehensif, University of Bologna melabur dalam pendekatan silang budaya pelbagai disiplin untuk penyelidikan dan pengajaran. Dalam landskap penyelidikan dan kerjasama akademik Eropah, University of Bologna sememangnya antara institusi yang paling aktif. Malah, ia telah membentuk dan mengekalkan pakatan dengan industri serta organisasi awam/swasta, dan juga mewakili hab penting untuk rangkaian antarabangsa dengan hubungan rancaknya dengan Amerika, Afrika, Asia dan Australia, yang menambah rangkaian hebatnya di Eropah. Malah, ia adalah salah seorang pengasas pakatan berprestij Una Europa, yang sedang berusaha untuk membina universiti bersepadu masa depan.

Kedudukan

 • Kedudukan antara 5 Universiti Itali terbaik, #167 di dunia - QS World University
 • Universiti Terbaik di Itali – Universiti Dunia QS (Kedudukan mengikut Subjek)
 • Universiti Terbaik di Itali, #161 di Dunia – Times Higher Education
 • Universitike -11 paling mampan di Dunia – GreenMetric
 • “Mencapai lencana pembelajaran pengantarabangsaan komprehensif” – Persatuan Universiti Antarabangsa (IAU)

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Itali

 • Rimini

  Rimini, Itali

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentina

  Soalan