Keystone logo
University of Bayreuth

University of Bayreuth

University of Bayreuth

pengenalan

University of Bayreuth

University of Bayreuth adalah universiti kampus yang berorientasikan penyelidikan. Ditubuhkan pada tahun 1975 sebagai salah satu universiti pertama di Jerman dengan misi pendiri interdisipliner, kini dianggap sebagai perintis dalam penyelidikan dan pengajaran yang inovatif. Dengan kekuatan bidang subjek terasnya dan bidang tumpuannya yang strategik, Universiti menawarkan kira-kira 13,500 pelajar dari Jerman dan luar negara dalam persekitaran pembelajaran yang ideal, pengawasan yang rapat, dan program pengajian yang berorientasi di peringkat antarabangsa yang diadakan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

University of Bayreuth dianggap sebagai salah satu universiti muda terbaik di dunia, seperti yang dapat dilihat oleh kedudukannya dalam ranking universiti di Times Higher Education (THE) di bawah "50". University of Bayreuth mempunyai rangkaian antarabangsa yang mengagumkan, dan memberi respons kepada perubahan dan proses sosial dengan inovasi yang terus menetapkan piawaian baru. Atas sebab ini, pemikiran antara disiplin tidak terhad kepada kerja sama yang dilakukan di kampus hijau unik kami. Ia juga merupakan elemen utama dalam banyak program pengajian interdisiplin kita. Kini terdapat sekitar 13,500 pelajar yang mendaftar di sekitar 150 program pengajian yang berbeza yang ditawarkan oleh tujuh fakulti Universiti.

University of Bayreuth memberi tumpuan kepada penyelidikan antara disiplin dan menawarkan peluang yang sangat baik terima kasih kepada badan penyelidikan moden dan infrastruktur penyelidikan kelas pertama. University of Bayreuth adalah salah satu daripada universiti Jerman yang paling popular di kalangan penyelidik asing dan sering dimasukkan di antara para pemimpin dalam kedudukan Humboldt.

Ia telah menjadi pemimpin antarabangsa dalam Pengajian Afrika selama bertahun-tahun; the Bayreuth International Graduate School of African Studies (BIGSAS) adalah sebahagian daripada Kluster Kecemerlangan kami "Africa Multiple", yang dibiayai oleh kerajaan persekutuan dan negeri Jerman. Penyelidikan Tekanan Tinggi & Suhu Tinggi yang dilakukan di Bavarian Research Institute of Experimental Geochemistry & Geophysics juga telah membina reputasi yang kuat di seluruh dunia. Penyelidikan polimer di Universiti adalah pelopor dalam peringkat pendanaan yang diterbitkan oleh Yayasan Penyelidikan Jerman (DFG). University of Bayreuth mempunyai rangkaian kerjasama erat antarabangsa yang dipilih secara strategik.

Universiti menawarkan pelajar dan penyelidiknya persekitaran pengajaran dan penyelidikan dengan banyak ruang untuk kreativiti, dengan itu menempatkan dirinya dalam bidang ketegangan antara kebebasan akademik, kemajuan ilmiah, orientasi latihan, dan tanggungjawab sosial dan budaya.

Cari rumah baru anda dari rumah. Menjadi sebahagian daripada komuniti Bayreuth. Jumpa anda di kampus atau dalam talian!

Lokasi

  • Bayreuth

    University of Bayreuth 95440 Bayreuth Germany, , Bayreuth

Soalan