Keystone logo
Universiti Brunei Darussalam

Universiti Brunei Darussalam

Universiti Brunei Darussalam

pengenalan

pengajian siswazah aku janji di UBD bermakna keahlian dalam persekitaran yang pelbagai dan berkembang maju akademik yang mempunyai perkongsian di seluruh dunia dengan universiti-universiti terkenal di peringkat antarabangsa. Universiti itu mempunyai budaya penyelidikan progresif dan canggih yang merangsang intelek dan akademik menuntut.

Di UBD, kita tahu bahawa pelajar memilih untuk memasuki pengajian siswazah untuk pelbagai sebab-sebab yang berbeza, dan kami sangat komited dalam menyokong aspirasi pelajar kita dan meningkatkan kemahiran dan pekerjaan.

Sebuah universiti global, menangani masalah global - UBD berfungsi di seluruh dunia dengan rakan-rakan dalam bidang pendidikan, perniagaan, penjagaan kesihatan, pembangunan, dermawan dan kerajaan untuk mendapati penyelesaian kepada beberapa isu-isu yang paling mendesak manusia, dan untuk menjalankan penyelidikan yang menggemparkan seluruh spektrum akademik.

Memberi peluang untuk memperluaskan skop penduduk bekerja dengan pendidikan peringkat siswazah, UBD memperkenalkan program siswazah yang pelajar boleh mengambil sama ada dari pejabat atau rumah, dengan kadar mereka sendiri dan melalui laluan yang berbeza. Dengan pendekatan pembelajaran kerja bersepadu dan penggunaan teknologi, program-program yang lebih berkesan dan cekap akan ditawarkan di peringkat Master bermula dari Ogos 2017.

banner_global

Pelajar antarabangsa

Pada mulanya, UBD membuka pintu kepada pelajar antarabangsa yang merupakan pelajar terutamanya ASEAN. Kepelbagaian berkembang hari ini dengan lebih datang dari Asia Timur (China dan Jepun), Eropah, Afrika dan Timur Tengah.

Pelbagai program sarjana muda, sarjana dan penyelidikan ditawarkan di UBD, manakala program pendek juga disediakan seperti Program Discovery Global dan Bahasa Program. Bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar utama di UBD dan meluas di Brunei Darussalam. Program-program ijazah yang ditawarkan oleh itu, memberi peluang kepada pelajar antarabangsa untuk mengakses guna tenaga masa depan di peringkat global. Persekitaran ini juga menyediakan pelajar antarabangsa ruang untuk belajar bahasa Inggeris sepanjang pengajian mereka dan kehidupan seharian, menjadikannya lebih mudah bagi mereka untuk membuat rakan-rakan dan bersosial.

UBD adalah persekitaran yang mesra dan pelajar antarabangsa akan berasa seperti di rumah dengan pelbagai kelab dan perkara yang perlu dilakukan. Terdapat juga pelbagai program bagi memastikan peralihan pelajar baru ke UBD melalui Unit Antarabangsa Perkhidmatan Pelajar Bahagian Hal Ehwal Pelajar.

Keperluan Bahasa Inggeris

Untuk semua program, pemohon mesti mempunyai sekurang-kurangnya kepujian 6 dalam Bahasa Inggeris pada 'O' Peperiksaan GCE Peringkat atau 'B' gred dalam IGCSE English (sebagai Bahasa Kedua) atau skor IELTS 6.0 atau markah keseluruhan minimum TOEFL daripada 550.

42929_Facts

Lokasi

  • Bandar Seri Begawan

    Universiti Brunei Darussalam Tungku Link Road, BE1410, Bandar Seri Begawan

Soalan