Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

pengenalan

Universiti Barcelona, ​​yang diasaskan pada tahun 1450, adalah institusi pendidikan tinggi yang komprehensif yang membentangkan tradisi akademik yang mendalam ditambah dengan pengetahuan saintifik sempadan. Ia terletak di bandar Barcelona, ​​salah satu hab kosmopolitan utama di Mediterranean dan sememangnya di Eropah. Enam belas pusat Universiti Barcelona, ​​dikelompokkan ke dalam enam kampus utama, tersebar di seluruh bandar dan disepadukan sepenuhnya ke dalam kehidupan bandar. Oleh itu majoritinya terletak di dalam bandar itu sendiri. Bandar itu sendiri menjadi kampus Universiti.

Sebagai salah satu universiti terbesar di Sepanyol, Universiti Barcelona mengalu-alukan sejumlah besar pelajar dari kedua-dua universiti Sepanyol dan luar negara setiap tahun. Ia mempunyai lebih 44,000 pelajar sarjana muda dan hampir 19,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah serta calon kedoktoran. Hampir 15% pelajar berasal dari luar negara dan lebih 122 kewarganegaraan berbeza.

Sebagai sebuah institusi awam, Universiti Barcelona, ​​yang menumpukan pada kecemerlangan akademik, komited untuk melatih dan menyediakan generasi global masa kini dan generasi akan datang—profesional, penyelidik, usahawan, pemimpin—dengan kapasiti untuk bekerja di peringkat tertinggi di mana-mana dunia. Pada masa yang sama, komitmen Universiti Barcelona terhadap penyelidikan telah meletakkannya pada kedudukan pertama di Sepanyol dalam kedudukan Antarabangsa; dan sebagai salah satu universiti paling berprestij di dunia mengenai kesan penyelidikan.

Universiti Barcelona mempunyai kerjaya antarabangsa dan, dengan itu merupakan ahli rangkaian universiti terkemuka di seluruh dunia, termasuk Liga Universiti Penyelidikan Eropah (LERU), kumpulan COIMBRA (CG), dan penyelarasan Persidangan Arab-Euro mengenai Pendidikan Tinggi (AECHE). Ia mempunyai lebih 2.800 perjanjian Antarabangsa, termasuk perjanjian dengan 82 daripada 200 universiti terbaik di dunia (Times Higher Education Supplement).

Ciri-ciri Kampus

Universiti Barcelona menawarkan pelbagai pilihan penginapan, membolehkan anda mencari padanan terbaik untuk keperluan dan jangkaan anda:

Dewan Kediaman UB:

Universiti Barcelona ialah satu-satunya universiti awam di Catalonia yang mengendalikan dewan kediamannya, yang selain daripada penginapan dan makanan menawarkan pelajar persekitaran untuk meluaskan ufuk peribadi, budaya dan saintifik mereka.

Dewan Kediaman Universiti Barcelona menyediakan penginapan dan makanan tujuh hari seminggu tetapi juga bertujuan untuk melakukan lebih banyak lagi. Universiti mahu mereka yang memilih untuk tinggal bersama mereka mengalami kehidupan universiti dalam syarikat yang terbaik, bersama pelajar lain yang mungkin menjadi kawan seumur hidup.

Kediaman Universiti UB:

Universiti Barcelona juga mempunyai kediaman universitinya, dikendalikan oleh syarikat swasta.

Dewan kediaman gabungan:

Pelajar boleh memilih daripada pelbagai dewan kediaman yang bergabung dengan Universiti Barcelona.

Kediaman universiti swasta:

Kediaman persendirian menawarkan kadar istimewa dan kelebihan lain kepada pelajar Universiti Barcelona.

  Mengapa belajar di Universitat de Barcelona

  Mengapa memilih Universiti Barcelona?

  • Ia adalah universiti Sepanyol yang mendapat penilaian tertinggi dalam kedudukan universiti antarabangsa paling berprestij.
  • Ia adalah antara 25 universiti terbaik dunia dengan lebih daripada 400 tahun sejarah.
  • Ia terletak di Barcelona, salah satu bandar universiti terbaik di Dunia.
  • Ia menawarkan pelbagai tawaran kursus: kursus ijazah sarjana muda, kursus ijazah sarjana, program kedoktoran dan kursus dan program khusus lain.

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  Students at the University of Barcelona have access to the best services and support materials for every aspect of their academic lives:

  Library FACILITIES

  A network of sixteen different library centres located on-campus in the UB's faculties and schools.

  Language learning

  The UB offers a wide range of learning options for more than thirty languages.

  Sports

  100,000 meter persegi kemudahan sukan yang menganjurkan pelbagai aktiviti terarah dan menyediakan satu siri pemasangan untuk kegunaan komuniti, antaranya ialah gelanggang tenis, bilik kecergasan dan aktiviti terarah, padang bola sepak dan ragbi, pusat sukan dan trek olahraga.

  IT FACILITIES

  Aktiviti pengajaran di Universiti Barcelona disokong sepenuhnya oleh Kampus Maya, persekitaran pembelajaran dalam talian yang disesuaikan dengan keperluan model pembelajaran bersemuka, campuran dan jarak jauh. Pelajar UB juga mempunyai akses ke banyak bilik komputer Universiti di seluruh kampusnya. UB juga menyediakan liputan Wi-Fi di semua kampus.

  Universitat de Barcelona berada dalam 10 Negara Terbaik untuk Belajar di Luar Negara

  educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

  Lokasi

  • Barcelona

   Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

  Soalan