Keystone logo
Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

pengenalan

Pelajar dan alumni Università Cattolica berasa bertuah kerana menjadi sebahagian daripada universiti swasta terbesar di Eropah. Ia dicirikan oleh komitmen yang kuat untuk menyediakan perkhidmatan yang berdedikasi kepada pelajar dan kualiti akademiknya yang diiktiraf.

Belajar di Cattolica bermakna belajar dalam konteks antarabangsa, dengan lebih daripada 160 kewarganegaraan berbeza di empat kampus kami, tetapi bahasa Itali.

Apa yang benar-benar membezakan Universiti kami ialah kepelbagaian kampus dan kemungkinan yang tidak berkesudahan, memudahkan rangkaian dan peluang kerjaya berdasarkan lokasi lima kampus kami di Milan, Brescia, Piacenza, Cremona, dan Rom.

Milan ialah modal permulaan digital di mana pengalaman pelajar kehidupan bandar yang sebenar dijamin; Brescia ialah hab inovasi universiti, terima kasih kepada makmal canggihnya yang mengajar arah aliran dan input profesional yang paling terkini; kampus Piacenza tenggelam di Lembah Makanan, menikmati hubungan yang sangat kuat dengan syarikat dalam sektor agromakanan; kampus Cremona yang serba baharu ialah biara Abad ke-16 yang telah diubah suai sepenuhnya yang terletak di lokasi yang strategik untuk kajian perniagaan tani dengan makmal di kampus dan ladang biasa berdekatan.

Rom, bandar Abadi, mempunyai Sekolah Perubatan dan Pembedahan yang terkenal, dengan 43 ahli fakulti tersenarai dalam kalangan Saintis Teratas Itali.

Università Cattolica bekerja secara berterusan ke arah membangunkan program baharu dan baru muncul: anda pasti akan memilih program dan persekitaran pembelajaran yang paling sesuai untuk anda dan yang akan memupuk pertumbuhan kemahiran dan kecekapan anda untuk menawarkan masa depan yang lebih cerah kepada anda!

1. Universiti swasta terbesar di Eropah
Universiti Bersejarah dengan lebih daripada 100 tahun sejarah, terbesar di Eropah untuk bilangan pelajar yang mendaftar. Universiti ini dicirikan oleh komitmen yang kuat untuk menyediakan perkhidmatan khusus kepada pelajar antarabangsa (tidak tipikal dalam konteks nasional!).
Rangkaian penuh kemudahan dan perkhidmatan kampus memastikan setiap pelajar antarabangsa mempunyai akses kepada semua sokongan, maklumat dan tunjuk ajar yang dicari oleh pelajar antarabangsa. Ini termasuk pusat pelajar antarabangsa yang berdedikasi, perkhidmatan perumahan, pusat kesihatan, kemudahan sukan dan persatuan pelajar antarabangsa.

2. Pengajaran berkualiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa
Universiti pelbagai disiplin dengan 12 Sekolah berbeza, 40+ program pengajaran Bahasa Inggeris di semua peringkat pengajian dalam beberapa bidang pengajian yang berbeza. 16 daripada disiplin akademik kami disenaraikan dalam 300 teratas, QS Global Rankings mengikut Subjek (2022).

3. Hubungan yang sangat kuat dengan industri
Pendedahan dan hubungan kepada majikan yang berkaitan dengan prestij tertinggi: hubungan industri dengan syarikat yang paling terkenal di peringkat global, membenarkan rangkaian dan peluang latihan amali. Dengan kadar penempatan siswazah yang luar biasa selepas belajar, kami menduduki tempat nombor 1 di negara ini untuk Sambungan Majikan-Pelajar, Kedudukan Kebolehkerjaan Siswazah QS (2022).

4. Pengalaman antarabangsa yang benar, tetapi dengan hati Itali

Pelajar melibatkan diri dalam pengalaman Itali tulen dan dalam konteks bilik darjah antarabangsa (lebih daripada 165 kewarganegaraan diwakili!).
Kampus terletak di lokasi yang strategik untuk memastikan pembelajaran trend terkini dan input profesional dalam subjek pengajian pilihan anda dengan akses yang lebih mudah kepada syarikat untuk latihan dan lawatan lapangan.
5 kampus kami berada di destinasi yang menakjubkan seperti Milan, Rom, Brescia, Cremona dan Piacenza.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Syarat kemasukan am

  Keperluan kemasukan adalah berdasarkan garis panduan terkini untuk kemasukan yang diterbitkan oleh Kementerian Pendidikan Itali dan memohon kepada semua pelajar yang mempunyai kelayakan asing, tanpa mengira kewarganegaraan mereka, baik untuk kelayakan yang diberikan di negara Kesatuan Eropah (EU) dan di bukan EU.

  1. Calon yang layak perlu memiliki diploma sekolah menengah.
  2. Kemasukan ke program kitaran kedua adalah mungkin jika ijazah sarjana muda menunjukkan semua ciri berikut:
   • Ia adalah kelayakan kitaran pertama rasmi sistem pendidikan tinggi asing yang berkaitan,
   • Ia adalah kelayakan yang dikeluarkan oleh institusi pengajian tinggi yang sentiasa diakreditasi atau diiktiraf di negara yang memberi anugerah. Jika anda belajar di negara ketiga, institusi tempat pengajian anda berada perlu diakreditasi atau diiktiraf di negara tempat ia beroperasi,
   • Ia adalah kelayakan yang membenarkan kemasukan ke program kitaran kedua yang setanding dalam sistem pendidikan tinggi asing yang berkaitan;
  3. Ia adalah kelayakan yang menunjukkan elemen sepadan dengan kelayakan Itali yang diperlukan untuk kemasukan ke Laurea Magistrale, seperti sifat akademik, elemen penyelidikan, tempoh program dan jumlah ECTS (min. tiga tahun dan 180 ECTS), jumlah tahun persekolahan (15 tahun biasanya diperlukan).
  4. Ijazah sarjana muda mesti diperolehi sebelum 31 Julai 2022.

  Kesesuaian ijazah akademik untuk kemasukan ke Laurea Magistrale ditubuhkan oleh universiti yang menerima permohonan. Setiap universiti menetapkan kriteria dan peraturannya (termasuk dokumentasi yang diperlukan) untuk kemasukan dan pendaftaran dalam program pengajian.

  Kemasukan adalah berdasarkan penilaian dokumen akademik yang dikemukakan bersama permohonan, manakala pendaftaran tertakluk kepada pengesahan kesahihan kelayakan yang diperolehi.

  Keperluan penguasaan bahasa Inggeris

  Sijil yang diiktirafPentadbir ujianSkor minimum diperlukan
  IELTS akademikPenilaian Bahasa Inggeris Cambridge6.0
  TOEFL iBTETS (kod Universiti Cattolica: 2605)84
  Bahasa Inggeris Cambridge: Pertama, Lanjutan, KemahiranPenilaian Bahasa Inggeris Cambridge173
  Bahasa Inggeris Cambridge: Business Vantage, BusinessPenilaian Bahasa Inggeris Cambridge173

  Lokasi

  • Milan

   Via Giosuè Carducci,28, 20123, Milan

   • Cremona

    Via Milano, 24, 26100, Cremona

    • Piacenza

     Via Emilia Parmense,84, 29122, Piacenza

     • Brescia

      Via Trieste,17, 25121, Brescia

      • Rome

       Rome, Itali

      Soalan