Keystone logo
Universidade Veiga de Almeida (UVA)

Universidade Veiga de Almeida (UVA)

Universidade Veiga de Almeida (UVA)

pengenalan

Mengenai UVA

UVA

Yang UVA Ia diasaskan pada tahun 1971 dan diluluskan pada tahun-tahun kebelakangan melalui proses ketara pertumbuhan akademik dan pencapaian yang diperoleh acara kemuncak dalam penilaian baru-baru ini Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM). Pada tahun 2012, institusi itu telah mencapai trek 4 Indeks MEC Ketua Kursus (1-5), yang tertinggi yang dicapai oleh sebuah universiti swasta di negara ini. Hari ini, ia menduduki tempat ketujuh dalam ranking universiti swasta terbaik di negara ini, yang merupakan negeri kedua terbaik tertentu Rio de Janeiro.

Ia menawarkan 40 ijazah dan tamat pengajian teknologi, darjah lima sarjana dan lebih daripada 70 sensu kursus lepasan ijazah. Pada tahun 2012, kebenaran telah diberikan untuk mewujudkan universiti kedoktoran pertama dalam bidang psikoanalisis, Kesihatan dan Masyarakat, yang mempunyai kelas pertama pada tahun 2013.

Dengan empat kampus, tiga daripada mereka di kota Rio de Janeiro - Tijuca, bar dan pusat - dan keempat di Cabo Frio, di Lakes Region, dan pusat kesihatan, universiti itu sedang menjalani tempoh pelaburan yang besar dalam infrastruktur.

UVA menawarkan kursus-kursus pembelajaran jarak jauh ijazah lanjutan dan program pensijilan dua, dengan kerjasama dengan universiti-universiti Amerika. Kursus-kursus yang pertama adalah bersama dengan Universiti Texas Arlington (UTA).

Rektor

Arlindo Cardarett Vianna

Dekan Siswazah

Katia Cristina Montenegro Langkah-langkah Pro-dekan pendidikan siswazah, penyelidikan dan pengembangan Maria Beatriz Duarte Balena Pro-rektor bagi hal ehwal pelajar

Lokasi

  • Belém

    Belém, Brazil

    Soalan