Keystone logo
Universidade Santiago de Compostela Ijazah Sarjana dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi (Di Tempat)
Universidade Santiago de Compostela

Ijazah Sarjana dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi (Di Tempat)

Santiago de Compostela, Sepanyol

1 Years

Bahasa Sepanyol, Galicia

Sepenuh masa

Request application deadline

Oct 2024

EUR 1,089

Di kampus

pengenalan

Ijazah Sarjana dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi, yang dianjurkan oleh universiti A Coruña dan Santiago de Compostela, bersama-sama dengan Pusat Pengkomputeran Besar Galicia (CESGA), mengkhususkan pelajar dalam topik penting hari ini sebagai Pengkomputeran Prestasi Tinggi (HPC).

Pengkomputeran Prestasi Tinggi (HPC) membolehkan saintis dan jurutera menyelesaikan masalah saintifik, kejuruteraan dan juga perniagaan yang kompleks, menggunakan aplikasi yang memerlukan lebar jalur tinggi, rangkaian lanjutan dan keupayaan pengiraan atau analisis data yang sangat besar. Para profesional yang dilatih dalam pengkhususan ini mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan oleh syarikat dan institusi dengan pusat R+D+i yang mahu atau perlu menggabungkan teknologi baru muncul. HPC berkaitan dengan topik yang bergaya seperti pemproses berbilang teras (dahulunya khusus untuk peralatan komputer yang besar, tetapi hari ini terdapat dalam PC, tablet atau telefon mudah alih), pengkomputeran awan (pengkomputeran awan) atau apa yang dipanggil Data Besar.

Ijazah Sarjana dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi mempunyai sebagai objektif asasnya latihan profesional, ahli teknologi dan penyelidik dalam bidang seni bina komputer dan pengkomputeran prestasi tinggi. Ini menjejaskan aspek akademik, penyelidikan dan pemindahan teknologi yang akan membolehkan pelajar menyertai jabatan R+D+i, pusat teknologi atau memulakan pengajian kedoktoran dalam bidang pengkomputeran berprestasi tinggi.

Syarikat multinasional utama seperti IBM, HP, Bull, Fujitsu, AMD, Amazon Web Services atau Gompute bekerjasama dalam ijazah sarjana ini, serta Kolej Profesional Kejuruteraan Komputer Galicia.

Kurikulum

Hasil Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan