Keystone logo
Universidade de Mogi Das Cruzes (UMC)

Universidade de Mogi Das Cruzes (UMC)

Universidade de Mogi Das Cruzes (UMC)

pengenalan

Universiti

Ia adalah tahun 1962 apabila Profesor Manoel Bezerra de Melo dicipta di bandar Mogi das Cruzes, satu sekolah rendah, yang pada masa itu masih dipanggil "gym". Terdapat mula Mogiana Pertubuhan Pendidikan dan Kebudayaan - DATANG.

Pada tahun 1964, kolej yang pertama telah ditubuhkan di kompleks pendidikan yang dari tahun 1973 menjadi Universiti Mogi das Cruzes (UMC). Tradisi dan tanda perintis sejarah lima puluh tahun institusi.

Sepanjang tempoh ini, UMC datang untuk menyediakan pelajar beliau, kini berjumlah lebih 20,000 di Mogi das Cruzes kampus dan Villa-Lobos / Lapa, untuk permintaan pasaran buruh dan menggunakan kewarganegaraan.

Pada masa ini, Universiti Mogi das Cruzes mempunyai berpuluh-puluh kursus yang kandungan dan kaedah pengajaran dan pembelajaran secara berterusan dikemaskini dan diperbaiki. Fakulti ini terdiri daripada UMC 60% daripada tuan-tuan dan doktor, yang kebanyakannya membangunkan projek-projek sains utama. Pelajar juga boleh mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan, menerima biasiswa penyelidikan.

Untuk tujuan ini, Universiti mengekalkan pertukaran dengan institusi tempatan dan antarabangsa dan juga menawarkan makmal, peralatan moden dan ruang yang direka khas untuk pembangunan kelas, ceramah, persidangan, antara pelbagai aktiviti akademik yang lain.

Terima kasih kepada ciri-ciri ini, Universiti Mogi das Cruzes telah cemerlang dalam latihan profesional dalam bidang tepat dan Teknologi Sains, Kemanusiaan dan Sains Kesihatan. Hari ini, UMC adalah antara universiti-universiti terbaik.

Universiti ini telah dinilai baru-baru ini oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM) dan memperolehi nota 4 pada skala 1-5, yang meletakkan ia di kalangan universiti swasta terkemuka di Brazil dan yang terbaik di rantau Alto Tiete.

Misi Kami

"Generate dan menyebarkan pengetahuan untuk membentuk profesional yang bertanggungjawab dari segi sosial, usahawan dan pemproses realiti kontemporari."

Lokasi

Lokasi
 • São Paulo

  São Paulo, Brazil

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan