Keystone logo
© Universidad Rey Juan Carlos
Universidad Rey Juan Carlos

Universidad Rey Juan Carlos

Universidad Rey Juan Carlos

pengenalan

Universidad Rey Juan Carlos menawarkan pendidikan khusus dan berkualiti tinggi dengan lebih 200 ijazah pascasiswazah, termasuk program sarjana universiti, ijazah khusus dan program kedoktoran antarabangsa merentas semua bidang pengetahuan. Ia menyediakan kemudahan moden untuk memastikan semua kajian mempunyai komponen praktikal yang diperlukan dalam bidang saintifik dan dalam pasaran kerja yang semakin kompetitif.

Sejak penubuhannya pada tahun 1996, Universidad Rey Juan Carlos (URJC) telah secara konsisten meningkatkan kualiti pengajarannya dalam semua tawaran akademik, dengan kampus di pelbagai lokasi dalam Komuniti Madrid, Sepanyol. Kapasiti ini juga membolehkan universiti menawarkan latihan komprehensif untuk pelajar yang pertama kali memasuki pendidikan universiti. Kualiti URJC telah mendapat pengiktirafan antarabangsa, kini dinilai sebagai universiti 5 bintang dalam Kebolehkerjaan, Pengantarabangsaan dan Inovasi. Ia disenaraikan antara 800 universiti terbaik di dunia mengikut Kedudukan Akademik Universiti Dunia (Shanghai Ranking), salah satu ranking antarabangsa yang paling menuntut.

Fakulti ini sangat berkelayakan, dan setiap program ijazah termasuk pakar yang bekerja dalam bidang yang berbeza untuk menyediakan pendidikan komprehensif yang disesuaikan dengan keperluan profesional semasa. 11 fakulti dan sekolah universiti itu dilengkapi dengan kemudahan terkini, membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan praktikal dan menyesuaikan diri dengan penyelidikan baharu dan realiti profesional. Kedua-dua program sarjana universiti dan ijazah khusus menawarkan latihan luar sebagai bahagian wajib dalam kurikulum mereka, menyepadukan pelajar ke dalam pasaran kerja sebelum menamatkan pengajian pasca siswazah mereka. Selain itu, universiti ini menawarkan 11 program antarabangsa dalam pelbagai bidang.

Lokasi

 • Madrid

  Tulipán s/n Móstoles. Móstoles, Madrid (Spain), 28933, Madrid

 • Alcorcón

  Avenida de Atenas, s/n, 28922, Alcorcón

  • Municipality of Fuenlabrada

   Camino del Molino, 5, 28942, Municipality of Fuenlabrada

   • Aranjuez

    Aranjuez, Sepanyol

    • Móstoles

     Calle Tulipán, s/n, 28933, Móstoles

     Soalan