Keystone logo
Universidad Austral

Universidad Austral

Universidad Austral

pengenalan

Siapa kita

Kami adalah Universiti

Sebagai institusi universiti, kami mengusulkan untuk melayani masyarakat melalui pencarian kebenaran dalam semua dimensinya, melalui pengembangan dan penyebaran pengetahuan dengan visi universal.

Perspektif realiti yang luas ini mendorong kita untuk membuka diri kepada orang lain dan memupuk semangat interdisipliner, ciri kerja universiti, dan persekitaran kerja yang menyokong hubungan antara orang lain.

Hari demi hari kita membina komuniti yang terdiri daripada akademik, profesional, pelajar dan graduan dalam kerangka kebebasan intelektual, tanggungjawab, kepelbagaian budaya dan menghormati yang lain; di mana banyak orang yang berfikir secara berbeza menguji pengetahuan mereka untuk menghasilkan idea, yang berpotensi untuk menjangkau masyarakat dengan cepat.

Di pusat misi universiti kami adalah orang yang menjadi akhir dari semua aktiviti pengajaran, penyelidikan, pemindahan, bantuan perubatan dan pengembangan universiti kami.

Visi humanistik kami mendorong kami untuk fokus pada latihan kebajikan dengan pengertian profesional dan sosial; kebajikan seperti kejujuran, persahabatan, industri, usaha dan keinginan kekal untuk belajar.

Dengan cara ini, kita berhasrat agar bakat peribadi anggota masyarakat kita disertai oleh kepemimpinan intelektual, sosial dan awam untuk mencadangkan sumbangan yang lebih manusiawi yang mengubah masyarakat. Kami mempromosikan kerja bersama antara universiti dan pelaku masyarakat yang berbeza di peringkat tempatan dan antarabangsa, menghasilkan persekitaran yang sentiasa belajar dan menyumbang.

145468_pexels-photo-3762800.jpeg

Dengan identiti Kristian

Identiti Kristian kita mengajak kita untuk mengenal diri kita dengan kasih yang Yesus ajarkan kepada kita dalam Injil, dan dengan kebebasan yang Dia sendiri berikan kepada kita. Dari perspektif itu, kita mencari keharmonian antara iman dan akal, bertindak balas terhadap masalah konkrit dunia hari ini.

Kami memahami martabat setiap orang mengikut takdirnya yang melampau dalam hidup. Atas sebab ini, kami menawarkan aktiviti pembentukan Kristian yang memupuk dimensi kerohanian orang-orang, dalam iklim kebebasan peribadi dan penghormatan terhadap orang-orang yang berlainan agama. Kami mendorong kemampuan untuk meminta pengampunan ketika kita melakukan kesalahan dan memaafkan orang lain, mengetahui bagaimana memahami dan meletakkan diri kita di tempat yang lain. Kami berusaha untuk menjana budaya pertemuan dengan membuka diri kepada masalah dan keinginan orang lain. Kami berpakat bersama dengan mereka yang berfikir secara berbeza untuk menjalin dialog yang bermanfaat antara kita semua.

Kami mempromosikan solidariti melalui sukarela di kalangan masyarakat universiti kami, untuk membantu dengan cara yang istimewa bagi mereka yang berada dalam situasi terdedah.

Kami mempromosikan hak asasi manusia seperti kehidupan, kesihatan, pendidikan, keluarga, keadilan sosial, menjaga alam sekitar dan mencari kebaikan bersama, antara lain; sentiasa dalam persekitaran yang inklusif di mana cita-cita orang dihormati.

Diilhamkan oleh Saint Josemaría

Saint Josemaría mengilhami penciptaan Universidad Austral . Dia mendorong kami agar universiti dapat memenuhi kebutuhan semua orang dan menjadi kawasan pertukaran dan persefahaman, yang membentuk warga yang bersedia membangun masyarakat yang lebih adil.

Dengan dorongan awal yang sama, hari ini Opus Dei membantu Universiti dalam memasukkan prinsip-prinsip Kristian dalam pengajaran, kandungannya dan juga cara menguruskan Universiti.

Salah satu mesej utama yang dipromosikan oleh Opus Dei adalah memperkayakan makna kehidupan dengan mencari Tuhan dalam pekerjaan seharian dan menempatkannya dalam melayani orang lain.

145470_pexels-photo-5676744.jpeg
Ivan Samkov / pexels

Misi dan Visi

misi

Universidad Austral bermaksud melayani masyarakat melalui pencarian kebenaran, melalui pengembangan dan penyebaran pengetahuan, latihan dalam kebajikan dan perawatan setiap orang sesuai dengan takdir mereka yang melampaui batas, menjalankan kepemimpinan intelektual, profesional, dan sosial. dan orang ramai.

pandangan

Kami bercita-cita untuk menjadi penanda aras untuk sumbangan ilmiah, pendidikan dan pemindahan kami, dalam bidang-bidang yang mempunyai kesan paling besar terhadap pembangunan orang, mempromosikan interdisipliner dan daya tarikan yang luas dalam masyarakat.

Kedudukan dan pentauliahan

Kedudukan Universiti QS

Universidad Austral , diposisikan sebagai universiti pengurusan swasta Argentina pertama di Amerika Latin, menjadi universiti ketiga di Argentina dan universiti swasta pertama di Kedudukan Universiti Amerika Latin QS 2021. Di samping itu, Universidad Austral adalah yang pertama dalam Kebolehkerjaan dalam QS World University Rankings.

 • # 1 dalam pengurusan swasta di Argentina di Amerika Latin (QS Latin American University Rankings)
 • # 1 di Argentina dalam Employability (QS Graduate Employability Rankings)

145455_ranking-universidades-Universidad-Austral.png

Sekolah Perniagaan IAE

IAE Business School of the Universidad Austral mempunyai tiga mahkota, ungkapan yang digunakan dalam bidang sekolah perniagaan apabila sebuah universiti memperoleh tiga pentauliahan antarabangsa yang paling penting dalam pendidikan eksekutif, satu perbezaan yang hanya 0,5% daripada sekolah dunia:

 • Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB)
 • Persatuan MBA (AMBA)
 • Sistem Peningkatan Kualiti Eropah (EQUIS)

145460_ASCSB-Equis-AssociationofMBAs.png

Dalam ranking, IAE berada di antara sekolah perniagaan teratas di Argentina dan Amerika Latin.

 • # 1 di Argentina: Financial Times (Pendidikan Eksekutif); Ekonomi Amerika (Sarjana); Pembukaan
 • # 1 Pengurusan Swasta di Argentina Eduniversal Business School Ranking 2019
 • # 2 di Argentina: QS Global MBA Rankings
 • # 7 di Amerika Latin: QS Global MBA Rankings

145458_IAEBusinessSchool.png

Fakulti Sains Perniagaan (Pusat Agribisnis)

Sarjana dalam bidang Agribisnis Fakulti Sains Perniagaan di Universidad Austral berada di podium dunia daripada tiga MBA Agribisnis terbaik di dunia, dan merupakan kedudukan terbaik di Amerika Latin. Kedudukan Eduniversal adalah yang paling berprestij dalam kategori ini.

 • Eduniversal: # 2 di dunia MBA Agri-Business dan # 1 di Amerika Latin.


145459_eduniversal.png

sekolah undang-undang

Menurut kemas kini terbaru Peringkat Universiti Dunia QS mengikut Subjek, Universidad Austral berada di kedudukan ke-2 di Argentina dan di peringkat pertama dalam pengurusan swasta untuk bidang Undang-Undang.

145462_ranking-universidades-Universidad-Australbysubject.png

Hospital Universiti Austral

Hospital Universidad Austral adalah hospital pertama di Argentina dan hospital pertama di dunia yang memperoleh sijil tertinggi dalam kategori "Hospital Akademik" dari Joint Commission International. Sebagai tambahan, ini adalah hospital pertama di Argentina yang mendapat pengakuan semula dengan Joint Commission International.

145465_jointcomissioninternational.png

América Economía: # 10 dari satu-satunya ranking hospital dan klinik di Amerika Latin.

145466_America.png

Hospital Antarabangsa Terbaik di Argentina pada tahun 2016, Suruhanjaya Penjagaan Kesihatan Antarabangsa.

145467_InternationalHealthcareComission.png

Lokasi

 • Pilar

  Mariano Acosta 1611 (B1629WWA) Derqui, Pilar, Provincia de Buenos Aires, , Pilar

  • Rosario

   Paraguay 1950 (S2000FZF) Rosario, Santa Fe, , Rosario

   • Rosario

    Paraguay 1950 (S2000FZF) Rosario, Santa Fe, , Rosario

    Soalan