Keystone logo
Universal Arts School Sarjana dalam Animasi Watak
Universal Arts School

Sarjana dalam Animasi Watak

2 Years

Inggeris, Bahasa Sepanyol

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Tenggelamkan diri anda dalam pengembaraan kreatif yang tidak dapat dilupakan di mana keajaiban muncul di skrin. Animasi ialah seni unik yang menggabungkan imaginasi, teknik dan semangat untuk menghidupkan dunia dan watak. Daripada animasi lukisan tangan klasik kepada teknik digital yang canggih, dia telah memikat penonton dari semua peringkat umur dalam filem, siri, pengiklanan dan permainan video.

Bersedia untuk menghidupkan idea anda, menceritakan kisah menarik dan menawan hati dengan kuasa pergerakan. Animasi membuka dunia kreativiti, dan kami berada di sini untuk membantu anda mencapai matlamat anda dalam bidang yang menarik ini. Selamat datang ke keajaiban animasi!

[kerjaya dan sarjana] Anda boleh memilih formasi berikut:

Animasi

Animasi watak 3D adalah berdasarkan 12 prinsip animasi, undang-undang fizikal dan reaksi watak yang boleh dipercayai. Latihan terdiri daripada mempelajari pergerakan manusia kepada persembahan teater dan psikologi menyampaikan emosi yang menarik. Selain itu, penggambaran peribadi disertakan untuk menganalisis dan meningkatkan persembahan. Pengetahuan ini dilengkapi dengan penyegerakan bibir. Daripada asas kepada lakonan, animasi memberi anda keupayaan untuk mencipta watak yang boleh dipercayai. Latihan ini termasuk memahami pengeluaran dalam syarikat audiovisual yang memfokuskan pada filem animasi, permainan video dan pengiklanan. Akhir sekali, portfolio anda dengan karya terbaik anda akan menjadi surat pengenalan anda kepada industri sebagai animator watak.
Perisian: Maya

Rigging

Dalam latihan Rigging with Maya, anda akan belajar mencipta struktur dan sambungan untuk menghidupkan watak 3D. Teknik animasi ini mengartikulasikan objek melalui rangka dan kawalan untuk menambah pergerakan. Rigger memainkan peranan penting dalam pengeluaran dengan memberikan jiwa kepada objek dan menyediakan alat untuk potensi artistik animator. Di samping itu, kami akan meneroka automasi dan memudahkan tugas dengan Python, yang sesuai untuk profil artistik dan teknikal tanpa memerlukan pengetahuan awal dalam 3D atau pengaturcaraan. Latihan terdiri daripada nod hingga rigging aksara lanjutan dan menyediakan kemahiran penting untuk penghasilan animasi watak profesional. Pengkhususan dalam rigging ini sangat diminati dalam industri dan akan memberi anda peluang dalam pasaran kerja.
Perisian: Maya

Kedudukan

Hasil Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan