MasterPengajian Doktor FalsafahLawPengajian Sarjana MudaMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
University of Torino Sarjana dalam Sains Vitikultur dan Enologi
University of Torino

Sarjana dalam Sains Vitikultur dan Enologi

Turin, Itali

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Minta tarikh akhir permohonan

Oct 2025

Minta yuran pengajian

Di kampus

* yuran pengajian berbeza-beza bergantung pada KDNK negara anda

pengenalan

Objektif ijazah Pascasiswazah ialah pembentukan tokoh pengurusan profesional, mampu menghadapi pasaran wain global, dengan pengetahuan teknikal-saintifik yang kukuh. Kursus ijazah Pascasiswazah ini juga mempunyai konotasi praktikal yang kuat, melalui pembangunan aktiviti yang diadakan di pusat penyelidikan atau kilang wain besar, yang terletak di Itali atau di luar negara. Aktiviti ini adalah sebahagian daripada latihan, diketuai oleh tutor yang berkelayakan. Oleh itu, campur tangan latihan adalah berdasarkan interdisipliner dan pada pemerolehan kemahiran dalam menyelesaikan masalah kompleks yang ditimbulkan oleh pengurusan sistem pengeluaran anggur dan wain berhubung dengan konteks wilayah, serta keupayaan untuk mereka bentuk dan menggunakan pendekatan lanjutan dalam pengeluaran, pemasaran dan promosi wain. Jangan lepaskan kajian aspek sejarah dan pemakanan untuk pandangan yang lebih lengkap tentang sistem pengeluaran.

Pada tahun pertama, pelajar akan mendalami maklumat asas yang diperolehi dalam kitaran kajian lepas. Semua pelajar yang datang dari Universiti yang berbeza akan menghadiri kelas di tempat yang unik, di Asti.

Dua kurikulum aktif:

  • Fundamental - disampaikan dalam bahasa Itali (tahun pertama) dan Inggeris (tahun kedua), khusus untuk graduan dalam Viticulture dan Oenology;
  • Antarabangsa - disampaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, khusus untuk graduan dalam sektor lain, serta kepada graduan asing.

Pada tahun kedua ijazah Pasca Siswazah, setiap pelajar boleh memilih antara pelbagai kursus yang ditawarkan oleh Universiti gabungan yang berbeza (Turin, Milan, Palermo, Foggia dan Sassari) atau oleh Universiti lain yang telah menandatangani perjanjian kerjasama (Padua, Udine, Verona, Bolzano), serta lokasi di mana mereka akan menjalankan eksperimen tesis dan latihan amali.

Tiga 'lagu' secara rasmi diramalkan: " Peribadi ", " Anggur meja " dan " Kepelbagaian wain, keaslian dan keselamatan ".

Tahun kedua juga boleh diadakan di salah satu pejabat European Consortium EMaVE (European Master of Viticulture and Oenology):

  • Itali:
  • Konsortium 1: Universiti Turin, Universiti Milan, Universiti Palermo, Universiti Foggia, Universiti Sassari;
  • Konsortium 2: Universiti Padua, Universiti Udine, Universiti Verona dan Universiti Bolzano.
    • Konsortium 1: Universiti Turin, Universiti Milan, Universiti Palermo, Universiti Foggia, Universiti Sassari;
    • Konsortium 2: Universiti Padua, Universiti Udine, Universiti Verona dan Universiti Bolzano.
  • Perancis: Institut Agro – Montpellier SupAgro Master Vigne et Vin di Montpellier Supagro dan Bordeaux Sciences Agro;
  • Jerman: Sarjana dalam Vitikultur & Oenologi Vitis Vinum di Universiti Hochschule Geisenheim dalam perjanjian TUG khusus (Turin, Udine, Geisenheim);
  • Portugal: Mestrado em Viticultura e Enologia yang dikaitkan dengan Vinifera Euro Master di Universidade de Lisboa – Instituto Superior de Agronomia e Universidade de Porto;
  • Sepanyol: Sarjana dalam Vitikultur dan Enologi, di Universidad Politécnica de Madrid.

Menghadiri tahun kedua dengan rakan kongsi asing membolehkan pelajar memperoleh Ijazah berganda (dari Negara yang dipilih untuk menghadiri kelas pada tahun kedua) dan Ijazah Itali.

Objektif

Objektif pendidikan dicapai melalui bidang pembelajaran berikut, di mana pelbagai pengajaran diselitkan dan dianjurkan:

  • Pengurusan, kemampanan dan kualiti rantaian bekalan makanan pertanian;
  • Teknologi pemprosesan dan pengedaran;
  • Ekonomi dan Politik;
  • Teknikal-profesional.

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Hasil Program

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan