Keystone logo
University of Neuchatel, Faculty of Economics and Business

University of Neuchatel, Faculty of Economics and Business

University of Neuchatel, Faculty of Economics and Business

pengenalan

Universiti Neuchatel, Fakulti Ekonomi (Université de Neuchâtel, Faculté des sciences économiques) Universiti Neuchatel ialah Universiti Swiss yang menawarkan kursus di Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan kedoktoran, dan juga "kitaran ketiga" dan kursus pendidikan yang berterusan. Di Universiti Neuchatel, pelajar tumpuan. Kami bangga pada mewujudkan pemimpin masa depan, terima kasih kepada program pengajaran inovatif kami.

Universiti Neuchatel ialah:

sebuah organisasi sehaluan menampung sekitar 4000 pelajar, disokong oleh 860 kakitangan yang 120 profesor

piawaian yang tinggi dalam pengajaran, disebabkan khususnya kepada nisbah pelajar / guru unik di Eropah

reputasi antarabangsa, terutama mengenai biologi, antropologi dan undang-undang kesihatan, serta Institut Penyelidikan Ekonomi (IRENE) dan Pusat untuk Memahami Proses Sosial (MAPS)

Fakulti Ekonomi Fakulti Ekonomi Universiti Neuchâtel memuatkan kira-kira 600 pelajar diselia oleh satu ratus lima puluh guru, penyelidik dan pentadbir. Perhatian bahawa profesor dan pembantu membayar kepada kurikulum setiap pelajar serta kualiti pengajaran yang telah ditunjukkan dalam beberapa kajian yang dijalankan ke atas pelajar. The Faculy menawarkan peringkat tinggi pendidikan terima kasih kepada kecekapan profesor dan kepada kualiti penyelidikan yang dijalankan oleh tujuh institut itu. Projek-projek penyelidikan, kedua-dua negara dan antarabangsa, serta mandat bagi kerajaan persekutuan dan tempatan dan firma, mengukuhkan keterlihatan Fakulti dan juga memupuk pelbagai program pengajaran. Kerana kekangan ruang, induk yang baru mengenai kewartawanan tidak boleh dipaparkan di sini tetapi maklumat yang berkaitan boleh didapati di laman web berikut: http://www.unine.ch/maj

Lokasi

  • Neuchâtel

    Université de Neuchatel Faculty of Economics, Avenue du 1er-Mars 26,

    Soalan