Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Ijazah Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa
University of Milano - Bicocca

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa

Milan, Itali

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1,056 / per year

Di kampus

pengenalan

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa menyediakan pengetahuan dan kemahiran lanjutan dalam bidang teras ekonomi yang dicapai melalui penyampaian kursus lanjutan dalam makroekonomi, mikroekonomi, ekonomi antarabangsa, ekonometrik dan, Teori permainan, kajian Eropah, Organisasi industri, dan ekonomi Buruh.

Untuk memberi pendedahan mendalam kepada pelbagai konstruk teori, pelajar juga dikehendaki menghadiri kursus dalam pengurusan, kewangan korporat, strategi perniagaan serta undang-undang kontrak Eropah dan antarabangsa, undang-undang persaingan, dan undang-undang pekerjaan. Matlamat keseluruhan kursus ini adalah untuk melatih pelajar untuk kerjaya sebagai ahli ekonomi gunaan dalam sektor swasta serta dalam organisasi kerajaan dan antarabangsa.

Alumni kami bekerja di seluruh dunia sebagai ahli ekonomi muda, penganalisis perniagaan, penasihat dasar dan penyelidik dalam syarikat global, firma antarabangsa , institusi kewangan, kerajaan dan organisasi antarabangsa.

Program ini juga menyediakan asas yang kukuh untuk menjalankan pengajian kedoktoran. Alumni kami berjaya memohon untuk program kedoktoran Itali dan Antarabangsa.

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan