Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Ijazah Sarjana dalam Astrofizik dan Fizik Angkasa
University of Milano - Bicocca

Ijazah Sarjana dalam Astrofizik dan Fizik Angkasa

Milan, Itali

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1,056 / per year

Di kampus

pengenalan

Ijazah Sarjana dalam Astrofizik dan Fizik Angkasa yang ditawarkan oleh Jabatan Fizik di Universiti Milano-Bicocca ialah program 2 tahun komprehensif yang direka untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran terkini dalam teori, aspek pemerhatian dan instrumental astrofizik dan kosmologi .

Program ini menawarkan kurikulum termaju, memberikan pemahaman yang mendalam melalui kelas lanjutan, termasuk bidang baharu astrofizik gelombang graviti yang menarik. Pelajar akan memperoleh pengalaman praktikal dengan mengambil bahagian dalam sesi praktikal di teleskop optik dalaman dan menganalisis data daripada instrumen pemerhatian peringkat teratas . Mereka juga akan terlibat dalam simulasi berprestasi tinggi, menjalankan simulasi berangka sistem astrofizik yang kompleks untuk memahami fenomena alam semesta yang paling rumit.

Memilih program ini bermakna mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam kerjasama penyelidikan antarabangsa yang berprestij, dan membuka laluan kerjaya yang pelbagai di peringkat antarabangsa Kepakaran yang diperolehi adalah persediaan ideal untuk kerjaya penyelidikan dalam bidang akademik atau dalam kalangan swasta dan awam sektor, dan ia menyediakan asas yang kukuh bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian kedoktoran dalam astrofizik dan bidang berkaitan.

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan