Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Ijazah MSc dalam Sains Bahan dan Nanoteknologi
University of Milano - Bicocca

Ijazah MSc dalam Sains Bahan dan Nanoteknologi

Milan, Itali

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1,056 / per year

Di kampus

pengenalan

Program ini menyediakan pengetahuan lanjutan dalam fizik dan kimia bahan , melengkapkan anda dengan kemahiran untuk mereka bentuk struktur atom dan molekul serta mencipta bahan dengan fungsi tertentu.

Kami mengalu-alukan pelajar dari pelbagai latar belakang saintifik melalui proses kemasukan yang mudah, termasuk penilaian CV dan temu duga. Program ini menawarkan pengalaman pembelajaran antarabangsa yang menyediakan anda untuk kerjaya global.

Ijazah MSc kami dalam Sains Bahan dan Nanoteknologi mengguna pakai pendekatan komprehensif untuk penyelidikan dan inovasi teknologi, dengan penekanan pada kemampanan . Kami berhasrat untuk membangunkan individu yang mampu menyediakan penyelesaian inovatif kepada cabaran global yang kompleks.

Selain itu, kami menawarkan runut Dwi MSc Degree dengan kerjasama denganKU Leuven . Lagu ini memberi tumpuan kepada bahan lestari, membolehkan pelajar memperoleh Ijazah MSc dalam Kejuruteraan Bahan dari KU Leuven dan Ijazah MSc dalam Bahan Lestari (SuMa) dari Institut Inovasi dan Teknologi Eropah (EIT) pada tahun kedua mereka, bersama Ijazah MSc dalam Sains Bahan dan Nanoteknologi.

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan