Keystone logo
Unicaf University (ZM)

Unicaf University (ZM)

Unicaf University (ZM)

pengenalan

Unicaf University adalah universiti yang diiktiraf bebas dari pan-Afrika, menggabungkan elemen terbaik dalam pendidikan antarabangsa, yang menawarkan kelayakan akademik berkualiti tinggi .

Universiti Unicaf adalah universiti berlesen di Malawi , Zambia dan Zimbabwe dan juga diluluskan untuk mengambil pelajar di Kenya. Universiti Unicaf adalah ahli Akademik Impak Pertubuhan Bangsa-bangsa (UNAI) dan ahli Persatuan Universiti Afrika Selatan (SARUA). Kampus universiti Unicaf di Zambia dan Malawi juga diakreditasi oleh Majlis Akreditasi British untuk Pendidikan Tinggi dan Pengajian Bebas sebagai Pembekal Pendidikan Tinggi Bebas.

Universiti Unicaf mencapai kecemerlangan dalam pengajaran , pencapaian dan kepuasan pelajar dalam persekitaran akademik yang kondusif. Universiti ini bertujuan untuk menjadi institusi pengajian tinggi terkemuka di sub-Sahara Afrika, yang diiktiraf kerana sumbangannya yang luar biasa dalam pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan .

Universiti Unicaf menawarkan pelajar peluang untuk memperoleh kelayakan berkualiti tinggi dengan kos rendah melalui penghantaran dalam talian secara eksklusif, atau melalui pengajian di kampus, menggabungkan pengajaran tatap muka tradisional dan penyertaan aktif dalam kelab sosial pelajar dan aktiviti dengan alat pembelajaran digital, yang meningkatkan pengalaman pelajar moden.

Universiti Unicaf bertujuan untuk melatih warga yang bertanggungjawab yang memahami dan menyokong pembangunan lestari. Universiti bertujuan untuk memberikan kembali kepada masyarakat yang dilayaninya melalui pengetahuan baru yang dihasilkan oleh penyelidikan doktoral, melalui 'inisiatif hijau', (kitar semula kertas, plastik dan aluminium, penanaman pokok secara tetap), melalui ceramah penceramah terkenal yang terbuka kepada awam, melalui pelajaran komputer percuma untuk lulusan sekolah menengah dan orang dewasa yang bekerja, melalui bengkel percuma mengenai kemahiran asas profesional, melalui sumbangan kepada hospital dan sekolah, dan melalui sokongan sebab-sebab sosial yang penting.

Universiti Unicaf menawarkan ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Doktoral yang diajar sepenuhnya dalam talian dan di kampus dalam pelbagai mata pelajaran, termasuk Pengurusan, Ekonomi dan Perniagaan, Psikologi, Pengajaran, Undang-undang, Perakaunan dan Kewangan, Sastera Inggeris, Sains Komputer, Reka Bentuk dan Pembangunan Web dan program MBA khusus untuk pelbagai industri dan sektor.

Perkongsian

Unicaf kini bersekutu dengan Universiti Suffolk (UK) , Liverpool John Moores University (UK ), Universiti South Wales (UK), Universiti California, Tambahan di Riverside di Amerika Syarikat dan kampus Unicaf University di Afrika . Apabila berjaya diselesaikan, pelajar menerima oleh badan pemberi anugerah masing-masing, ijazah mereka yang sama dengan ijazah yang ditawarkan kepada pelajar kampus. Graduan juga boleh menghadiri majlis tamat pengajian di kampus rumah (tertakluk kepada sebarang sekatan visa yang mungkin dikenakan).

Ciri-ciri Kampus

Universiti ini telah mendirikan kampus canggih di Zambia, Malawi dan Zimbabwe, dan dalam proses membuka kampus tambahan di beberapa negara Afrika yang lain tidak lama lagi. Selain kampus Universiti Unicaf, para pelajar juga mempunyai kemudahan moden pusat pembelajaran Unicaf di seluruh Afrika.

    Lokasi

    • Lusaka

      Unicaf University, Plot 20842, Off Alick Nkhata Road (opposite United Nations headquarters), Longacres, , Lusaka

      Soalan