Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Sarjana dalam Sains Komputer
UiT The Arctic University of Norway

Sarjana dalam Sains Komputer

Tromsø, Norway

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

* tiada yuran pengajian untuk pelajar antarabangsa

pengenalan

Ilmu komputer mengelilingi kita di mana sahaja dalam kehidupan seharian, seperti internet dan telefon bimbit. Program ini sangat praktikal dan eksperimental, di mana para pelajar belajar merancang, mengembangkan, dan memprogram sistem data lanjutan. Semua pengajaran akan diadakan dalam bahasa Inggeris, dan program ini mempunyai pelajar dari seluruh dunia.

Penerangan program

  • Tempoh: 2 tahun
  • Kredit (ECTS) : 120
  • Syarat kemasukan : Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Komputer atau kelayakan yang serupa, dengan jurusan sains komputer (min 80 ECTS)
  • Nama Ijazah : Sarjana Sains dalam Bioperubatan
  • Kod permohonan :
    • Pemohon Norway dan Nordic: 4008
    • Pemohon antarabangsa: 2017

Program ini memberi anda asas yang kukuh dalam sains komputer, digabungkan dengan pemahaman dan kemahiran yang lebih mendalam dan terperinci dalam bidang pengkhususan pilihan anda dalam tesis master.

Program ini terdiri daripada empat kursus wajib dalam sains komputer, sejumlah 40 kredit ECTS, dan 20 kredit ECTS kursus elektif. Kursus elektif mungkin dalam topik seperti ekonomi, pengurusan, psikologi, dan keusahawanan. Program ini diakhiri dengan tesis master sebanyak 60 kredit ECTS. Tesis master juga boleh dilakukan dengan kerjasama syarikat IT luar.

Oleh kerana program pengajian sangat eksperimental dengan banyak latihan pengaturcaraan praktikal dan penekanan kerja makmal diberikan kepada pelajar bahawa mereka memperoleh kemahiran sains komputer dan kejuruteraan. Kursus sains komputer secara langsung dihubungkan dengan penyelidikan yang sedang dijalankan oleh staf akademik di jabatan tersebut.

Kemasukan

Kurikulum

Hasil Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan