Keystone logo
Universitas Gadjah Mada Sarjana dalam Sains Perhutanan
Universitas Gadjah Mada

Sarjana dalam Sains Perhutanan

Special Region of Yogyakarta, Indonesia

4 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

IDR 25,000,000 / per semester *

Di kampus

* antarabangsa | biasa: IDR 9000000

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Program Sarjana Sains Perhutanan (MPFS) telah ditubuhkan pada tahun 1993. Fakulti Perhutanan Universitas Gadjah Mada mentadbir program peringkat pascasiswazah untuk menjana sumber manusia profesional dalam bidang Sains Perhutanan di Peringkat Sarjana (MSc). MPFS mempunyai Visi: “menjadi program induk perintis dalam perhutanan tropika yang unggul, inovatif dan terkemuka di peringkat nasional, serta berkhidmat untuk kepentingan rakyat dan negara yang disemai dengan nilai-nilai budaya berteraskan Pancasila”. Melaksanakan pendidikan, penyelidikan, dan khidmat masyarakat serta memelihara dan mengembangkan sains dalam bidang perhutanan tropika yang unggul dan bermanfaat kepada masyarakat. Matlamat utama Program Sarjana Sains Perhutanan (MPFS) adalah untuk menganjurkan pendidikan tinggi perhutanan tropika yang berkelayakan bagi melahirkan graduan yang cemerlang dan berwibawa. MPFS ialah program pascasiswazah yang dikendalikan oleh Fakulti Perhutanan UGM. Kurikulum MPFS adalah satu set rancangan dan peraturan mengenai kandungan atau kajian literatur, rancangan pengajaran, kaedah pengajaran, dan penilaian yang digunakan sebagai asas aktiviti pembelajaran.

Visi

Visi kami adalah untuk menjadi perintis program pendidikan sarjana dalam bidang Perhutanan Tropika yang cemerlang, inovatif, dan terkemuka di peringkat nasional dan antarabangsa, serta berkhidmat untuk kepentingan rakyat dan negara yang disemai dengan nilai budaya. berdasarkan Pancasila.

Misi

Misi kami adalah untuk melaksanakan pendidikan, penyelidikan, dan khidmat masyarakat serta pemeliharaan dan pengembangan ilmu dalam bidang perhutanan tropika yang unggul dan bermanfaat kepada masyarakat.

Kurikulum

Kemudahan

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Perhutanan
    • Lugo, Sepanyol
  • Sarjana dalam Teknologi Hasil Hutan & Pembinaan Kayu
    • Salzburg, Austria
  • MSc di Perhutanan Eropah
    • Joensuu, Finland