Keystone logo
University of Edinburgh Business School

University of Edinburgh Business School

University of Edinburgh Business School

pengenalan

Di pusat universiti dengan warisan 400 tahun yang secara konsisten dinilai sebagai salah satu yang terbaik di dunia, dan terletak di pusat di salah satu ibu kota perniagaan dan budaya yang paling menakjubkan di Eropah, University of Edinburgh Business School menawarkan pengalaman yang hanya sedikit yang dapat menyaingi. University of Edinburgh Business School mempunyai tradisi kecemerlangan penyelidikan yang panjang dan mapan, sejak tahun 1919, ketika kami memperkenalkan Sarjana Muda Perdagangan yang pertama. Sekolah ini menawarkan program pendidikan sarjana, pascasiswazah dan eksekutif dalam perniagaan dan pengurusan dan menyediakan platform untuk penyelidikan , perbincangan dan perbahasan mengenai pelbagai isu perniagaan.

uni of edinburgh

Tiga bertauliah

Hanya sebilangan kecil sekolah perniagaan di dunia yang mempunyai tiga akreditasi, dan kami adalah salah satu daripadanya. Ini telah diberikan oleh:

 • Persatuan AS untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB)
 • Sistem Kualiti dan Peningkatan Eropah (EQUIS)
 • Persatuan MBA (AMBA)

Sebuah sekolah antarabangsa

Sebagai salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Eropah, Sekolah ini terdiri dari badan pelajar antarabangsa yang mewakili lebih dari 80 negara, menarik idea-idea baru dari pelbagai budaya dan latar belakang. Rangkaian alumni global kami merangkumi lebih 120 negara yang membolehkan anda mengakses banyak kenalan di seluruh dunia.

Penyelidikan

Kami berusaha untuk menghasilkan kajian yang dipimpin secara teori dan praktikal yang berkaitan dengan cabaran yang dihadapi oleh perniagaan, organisasi awam, badan pengawalseliaan, dan pembuat dasar. Sekolah ini bertujuan untuk mewujudkan budaya penyelidikan yang menyokong, kolaboratif, dan bersemangat dengan meningkatkan kualiti hasil penyelidikan kami dan dengan membantu fakulti mencapai matlamat kami.

Gambaran keseluruhan program

Sekolah Perniagaan menawarkan program yang sangat dibuat untuk pelajar sarjana, pascasiswazah dan PhD. Di antara peringkat Sarjana kami, kami menawarkan beberapa pilihan mulai dari yang lebih umum seperti MSc dalam Pengurusan hingga mata pelajaran yang lebih pakar seperti Perubahan Iklim Kewangan dan Pelaburan. Kami juga sejak beberapa tahun kebelakangan ini mengembangkan gelar Sarjana dalam bidang subjek yang telah mendapat permintaan dari Pengurusan Sumber Manusia, Keusahawanan & Inovasi, hingga Analisis Perniagaan.

facilities

Kemudahan dan sumber

Bangunan canggih ini mempunyai teater kuliah, beberapa bilik sindiket, suite pendidikan eksekutif, kafe dan ruang yang signifikan untuk pelajar dan kakitangan. Pelajar juga mempunyai akses ke Hub, pusat yang menyediakan kemudahan kajian komprehensif dan akses ke pangkalan data penyelidikan, jurnal dalam talian dan perkhidmatan maklumat kewangan terkemuka. Di samping itu, pelajar mempunyai akses ke pelbagai sumber yang tersedia dari Universiti termasuk perpustakaan utama.

Misi

Membangunkan pemimpin yang berkesan dan bertanggungjawab dengan mewujudkan pengetahuan yang mendalam dan memberi inspirasi kepada minda dalam berdialog dengan dunia di sekeliling kita.

Visi

Untuk dikenali sebagai komuniti progresif dan terhubung untuk kepemimpinan pemikiran di pentas perniagaan antarabangsa.

Nilai

Business School telah mengenal pasti 5 nilai utama yang akan membantu kami mencapai visi kami dan oleh itu kakitangan digalakkan untuk menerapkannya sedapat mungkin.

 • Berwawasan
 • Berinspirasi
 • Kerjasama
 • Berkesan
 • Lestari

Mengapa Edinburgh?

Edinburgh secara konsisten dinobatkan sebagai salah satu tempat terbaik untuk tinggal dan bekerja di UK. Scotland juga terpilih sebagai negara paling indah di dunia pada tahun 2017 oleh The Rough Guide. Bandar ini terkenal dengan seni bina Georgia dan Victoria yang indah, taman-taman yang menarik dan latar langit abad pertengahan.

Terletak di tepi Firth of Forth dan terletak di tujuh bukit, Edinburgh City mengandungi istana kerajaan, istana tebing dan gunung berapi yang sudah pupus. Bandar ini mempunyai dinamisme moden yang disandingkan dengan jalan-jalan berbatu bersejarah dan merupakan rumah bagi empat universiti, Edinburgh Fringe Festival yang terkenal, galeri bertaraf dunia, teater, dewan konsert dan jalan-jalan membeli-belah.

Bandar budaya

Edinburgh adalah bandar antarabangsa. Orang-orang dari seluruh dunia telah menetap di sini menghasilkan pelbagai restoran, kafe dan bar dengan rasa etnik yang kuat. Bandar ini ringkas dan mudah dilayari dengan berjalan kaki namun ia mempunyai semua kelebihan ibu kota Eropah yang utama.

Bandar untuk perniagaan

Edinburgh juga merupakan bandar untuk perniagaan. Ia adalah pusat kewangan kedua terbesar di UK dengan ekonomi yang maju, pelbagai dan tenaga kerja yang berpendidikan tinggi. Beberapa institusi kewangan global utama - bank, syarikat insurans, rumah pelaburan dan broker - mempunyai markas mereka di Edinburgh.

Bandar inovator

Bandar ini, dan memang Universiti, adalah rumah bagi beberapa pemikir instrumental, inovator, saintis dan ahli perniagaan. Dolly the Sheep, mamalia kloning pertama di dunia dilahirkan di Edinburgh University yang juga merupakan rumah bagi komputer yang paling berkuasa di UK. Universiti ini mempunyai banyak alumni terkenal termasuk Charles Darwin, Sir Arthur Conan Doyle dan Robert Louis Stevenson. Business School itu sendiri juga merupakan alma mater beberapa usahawan terkenal termasuk John Boyd Dunlop dari Dunlop Rubber dan Arthur Young dari Ernst & Young.

Scotland

Di luar sempadan bandar, Scotland adalah negeri yang cantik, salah satu padang pasir yang hebat di Eropah dengan gunung, danau dan tujuh ribu batu pantai yang menakjubkan. Hanya dalam jarak beberapa batu dari Sekolah terletak kawasan pedalaman Lothian Timur, dengan pantai, desa dan padang golf terkenal yang semuanya bernilai lawatan sehari atau lawatan hujung minggu. Bandar-bandar berdekatan Edinburgh mempunyai banyak tarikan: padang golf St Andrew, warisan kapal Glasgow dan seni bina granit Aberdeen yang menakjubkan semuanya mudah diakses oleh perkhidmatan bas atau kereta api yang kerap. Scotland juga terkenal dengan banyak pulau yang indah di seluruh negara yang menawarkan percutian, selamat datang dari kehidupan bandar yang sibuk. Pemandangan negara yang menarik dan pelbagai ini sangat sesuai untuk kehidupan sukan luar. Bermain ski, berselancar, mendaki, berbasikal gunung dan berkayak adalah beberapa aktiviti menarik yang ditawarkan, hanya beberapa minit dari depan pintu rumah anda.

Ciri-ciri Kampus

Kemudahan dan sumber

Bangunan tercanggih ini menampilkan teater kuliah, berbilang bilik sindiket, suite pendidikan eksekutif, kafe dan ruang yang besar untuk pelajar dan kakitangan. Pelajar juga mempunyai akses kepada Hab, sebuah pusat yang menyediakan kemudahan pengajian yang komprehensif dan akses kepada pangkalan data penyelidikan, jurnal dalam talian dan perkhidmatan maklumat kewangan terkemuka. Di samping itu, pelajar mempunyai akses kepada pelbagai sumber yang tersedia dari Universiti termasuk perpustakaan utama.

  Akreditasi

  Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

  Lokasi

  • Edinburgh

   Business School The University of Edinburgh 29 Buccleuch Place , EH8 9JS, Edinburgh

   Soalan