Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

pengenalan

Visi masyarakat hari ini adalah inovatif, keusahawanan, maju dari segi teknologi dan terbuka kepada dunia, dan inilah yang dipohon oleh Universiti Teknologi Tallinn (TalTech) melalui kajian dan penyelidikan peringkat tinggi antarabangsa.

Di TalTech, anda boleh mengalami masa depan tanpa melangkah ke mesin masa. Di sini, pendidikan memenuhi semua perkara digital!

Di sini kami membuat perkara sebenar dan membangunkannya di tempat dari awal. Projek yang diketengahkan meliputi kenderaan pandu sendiri, satelit pelajar, e-Turapan t (turapan jalan yang menghasilkan tenaga solar), kecerdasan buatan untuk mencipta laluan peribadi untuk pelancong, dan banyak lagi. Kami menawarkan peluang untuk belajar di kampus digital moden di mana banyak teknologi terkini diuji dan dilaksanakan setiap hari. Salah satu inisiatif terbaru kami — TalTechDigital — menghubungkan pendigitalan dengan pendidikan, menjadikan TalTech kampus paling inovatif di negara ini.

Program pengajian moden

Program pengajian dan persekitaran pembelajaran TalTech sentiasa berkembang. Para profesional berpengalaman dari kedua - dua sektor swasta dan awam terlibat dan berunding untuk mencipta kurikulum yang akan memenuhi keperluan terkini pasaran buruh . Beberapa makmal universiti baru-baru ini telah diperbaharui dan semakin banyak pengajaran dilakukan melalui e-channel. Kejuruteraan dan IT berjalan seiring dalam TalTech, yang dicerminkan dalam program pengajian moden kami yang menggabungkan kedua-dua bidang tersebut. Selama bertahun-tahun, jurutera TalTech telah membangunkan penyelesaian pintar dan mampan untuk banyak masalah penting di Estonia.

Program kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dengan menggabungkan kajian mendalam dan makmal kreatif . Oleh itu, anda akan mendapat pengalaman praktikal yang terbaik untuk pendidikan dan kerjaya anda. Anda boleh mencari program yang sesuai untuk kerjaya anda dengan program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam:

 • Pusat Pengajian Teknologi Maklumat
 • Sekolah Perniagaan dan Tadbir Urus
 • Sekolah Kejuruteraan
 • Pusat Pengajian Sains

Menghimpunkan pelajar, saintis dan usahawan

Di TalTech, kami menghargai kerjasama dengan perusahaan dan perniagaan. Bagi kebanyakan syarikat dan juga pihak berkuasa awam, kami sering menjadi titik hubungan pertama untuk mencari penyelesaian kepada pelbagai soalan pembangunan organisasi dan produk. Inovasi dan pusat perniagaan kami Mektory menghimpunkan penyelidik, pelajar dan usahawan yang menawarkan inspirasi, pengetahuan dan sumber golongan muda untuk mencipta dan membangunkan pelajar permulaan dan idea perniagaan inovatif yang lain.

TalTech ialah peneraju pendapat akademik serta peneraju kejuruteraan dan teknologi Estonia . Keberanian untuk berubah, keinginan untuk berkembang, dan keinginan untuk mengadakan perbincangan berasaskan pengetahuan menjadikan TalTech sebagai badan pemikir dalam perbincangan akademik.

Kami percaya bahawa tahap penyelidikan dan kajian akademik yang tinggi, serta kebebasan akademik, adalah sangat penting. Oleh itu, TalTech ialah universiti pertama di Estonia yang menawarkan model kerjaya akademik berasaskan tempoh.

Kedudukan

Ditubuhkan pada tahun 1918, TalTech disenaraikan dalam 3% teratas universiti terbaik dunia (QS World University Rankings). Ia adalah satu-satunya universiti teknologi di Estonia dan menempatkan kira-kira 10,000 pelajar, di mana 14% daripadanya adalah pelajar antarabangsa dari lebih 100 negara berbeza.

Kemasukan

Kemasukan bermula dan tarikh akhir

 • 1 Februari 2023 - Kemasukan dibuka
 • 1 April 2023 – Tarikh akhir permohonan untuk bukan warga EU
 • 1 Mei 2023 – Tarikh akhir permohonan untuk warganegara dari negara anggota OECD, Georgia, Ukraine dan calon bukan EU yang menetap di Estonia secara sah
 • 1 Jun 2023 – Tarikh akhir permohonan untuk warganegara dari negara EU/EEA dan Switzerland
 • 1 Ogos 2023 - Tarikh akhir permohonan untuk warga Finland, Latvia dan Lithuania yang memohon untuk program Sekolah Perniagaan dan Tadbir Urus

Ciri-ciri Kampus

Asrama kami mempunyai sejumlah lebih kurang 2200 tempat penginapan. Kebanyakan bangunan kami terletak di kampus TalTech, berdekatan dengan bangunan universiti. Asrama menawarkan penginapan terbaik semasa pengajian anda! Kebanyakan asrama kami terletak berhampiran bangunan universiti, hanya 5 hingga 7 minit berjalan kaki.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  TalTech menawarkan pelbagai biasiswa untuk pelajar antarabangsa dari EU, EEA dan luar, yang ingin mengikuti program sarjana muda dan sarjana mereka di Tallinn University of Technology . Warga EU/EEA dikecualikan daripada yuran pengajian jika diterima masuk ke mana-mana program kejuruteraan, IT atau sains. Semua warganegara yang memohon program sarjana muda dalam bahasa Inggeris layak mendapat beberapa pengecualian tuisyen dan biasiswa prestasi, serta biasiswa untuk pemenang pingat olimpiade kemahiran mata pelajaran antarabangsa. Pemohon untuk program sarjana juga layak mendapat beberapa pengecualian tuisyen dan biasiswa prestasi, serta biasiswa kebangsaan Estonia. Kementerian Luar Estonia juga menawarkan biasiswa kepada pemohon program sarjana tertentu dalam bahasa Inggeris.

  Untuk butiran lanjut tentang biasiswa, sila layari laman web universiti.

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  TalTech menyediakan perkhidmatan kaunseling pelajar untuk membantu pelajar berjaya dalam pelajaran. Pusat ini menawarkan maklumat, kaunseling, latihan, perundingan, dan kerjasama, serta kaunseling kerjaya dan kaunseling psikologi untuk menyokong pelajar yang mengalami masalah berkaitan pembelajaran dan peribadi. Perpustakaan TalTech terletak di tengah-tengah kampus universiti, menjadikannya tempat yang sesuai untuk belajar dan berehat di antara kuliah. Ia menawarkan lima ratus tempat membaca dan belajar yang berbeza dan menyediakan komputer untuk penggunanya di setiap tingkat. Di kampus anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan percetakan, penyalinan dan pengimbasan, serta ATM Bank, loker, dobi layan diri, kafeteria dan kantin.

  Setiap fakulti di TalTech mempunyai majlis pelajar sendiri. Majlis pelajar berdiri untuk kesejahteraan pelajar di fakulti mereka, serta memaklumkan mereka, memastikan setiap tahun tidak dapat dilupakan. Mereka aktif berhubung dengan pejabat dekan dan mereka menganjurkan acara untuk para pelajar. Pelajar TalTech tidak perlu pergi ke pusat bandar untuk mencari keseronokan. Sebaliknya, mereka boleh menemuinya di Rumah Pelajar TalTech! Rumah pelajar adalah tempat yang baik untuk menghabiskan masa lapang anda untuk belajar atau anda boleh menyewa bilik untuk pelbagai majlis. Bilik kami bertujuan untuk digunakan untuk menganjurkan persidangan, bengkel, parti, atau perhimpunan, atau untuk belajar atau kerja berkumpulan. Antara beberapa acara pelajar yang terkenal ialah: Makan Malam Antarabangsa, Opening Bash, Summer Games dan banyak lagi. Terdapat juga beberapa organisasi tempatan dan antarabangsa yang disediakan untuk pelajar menyertai. Antaranya: ESN, AEGEE, BEST, Pasukan Pelajar Formula, Kelab Pemasaran, Kelab Robotik, Persatuan Debat dan banyak lagi.

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Soalan