Keystone logo
Trier University of Applied Sciences

Trier University of Applied Sciences

Trier University of Applied Sciences

pengenalan

Kualiti tinggi dalam pengajaran adalah elemen penentu dalam profil Trier University of Applied Sciences . Kaedah pengajian dan pengajaran moden bertujuan memastikan tahap pendidikan tinggi graduan. Kualiti pengajaran sentiasa disemak, ditambah baik dan dibangunkan lagi oleh langkah-langkah jaminan kualiti dalam rangka kerja sistem pengurusan kualiti kami. Trier University of Applied Sciences bergantung pada inovasi dan orientasi amalan dalam pembangunan kaedah pengajarannya. Tambahan pula, kecekapan sosial pelajar digalakkan melalui kaedah kajian berorientasikan projek dan berpasukan. Penyelidikan dan pembangunan di Trier University of Applied Sciences menyasarkan hasil amalan dan berorientasikan pasaran serta menangani isu semasa dalam perniagaan dan masyarakat.

Penyelidikan Gunaan

Trier University of Applied Sciences komited kepada penyelidikan berprestasi tinggi dan berorientasikan aplikasi. Terima kasih kepada kekuatan inovatifnya, ia telah berjaya mencapai dan mengukuhkan kedudukannya sebagai universiti sains gunaan dengan jumlah pembiayaan pihak ketiga tertinggi di Rhineland-Palatinate.

Dengan berbuat demikian, ia membezakan dirinya terutamanya melalui tiga bidang penyelidikan berorientasikan masa depan:

 1. "Pengurusan Aliran Bahan Gunaan"
 2. "Teknologi Pintar untuk Pembangunan Mampan" dan
 3. "Sains Hayat: Teknologi Perubatan dan Farmaseutikal, dan Bioteknologi"

Pasukan antara disiplin membangunkan penyelesaian berorientasikan masa depan kepada cabaran sosial yang dicipta oleh globalisasi, pendigitalan kehidupan dan pekerjaan, perubahan iklim, dan tuntutan yang berkaitan dengan pengeluaran tenaga mampan dan pengurusan sumber, serta cabaran yang ditimbulkan oleh masyarakat yang semakin tua dan peningkatan memerlukan kehidupan yang sihat dan selamat. Makna istimewa diberikan kepada gabungan kemampanan dan inovasi, yang menjadi asas kepada pendekatan pembangunan ini.

Akar Serantau dan Rangkaian Antarabangsa

Trier University of Applied Sciences menganggap dirinya sebagai universiti dengan orientasi antarabangsa dan akar serantau. Kami menggalakkan kerjasama di semua peringkat dengan rakan kongsi dari industri, politik, budaya dan masyarakat serta menjamin permintaan untuk pekerja mahir di rantau ini.

Perjanjian kerjasama dengan banyak universiti di seluruh dunia, program pengajian antarabangsa, dan pertukaran yang meriah antara pelajar dan profesor memberi Trier University of Applied Sciences profil antarabangsa yang tersendiri. Pada masa hadapan, kami ingin mengembangkan lagi budaya kajian, pengajaran dan penyelidikan antarabangsa ini serta memperhebatkan pengantarabangsaan kami.

Testimoni Pelajar

Ciri-ciri Kampus

Tiga Kampus. Satu Universiti. Sangat Pelbagai.

Dengan kira-kira 7,600 pelajar, Trier University of Applied Sciences ialah universiti kedua terbesar untuk sains gunaan di Rhineland-Palatinate. Tumpuan yang kuat pada aplikasi dan amalan, kaedah pengajaran yang inovatif, dan gabungan pengajaran dan penyelidikan yang kukuh mencirikan kajian kami.

Di tiga kampus kami menawarkan program 80 darjah dalam bidang Ekonomi, Undang-undang, Pengajian Alam Sekitar , Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Bangunan dan Bekalan, Teknologi Makanan, Sains Komputer, Permainan, Sains Terapi, Seni Bina dan Reka Bentuk, sekali gus mempersembahkan program pendidikan yang pelbagai yang unik di rantau ini.

©Trier University of Applied Sciences

Kampus Utama Schneidershof, Trier
Terletak di Trier, bandar tertua di Jerman, Kampus Utama kami menggabungkan fakulti tradisional dengan kursus pengajian moden. Pelbagai jenis ijazah Sarjana Muda dan Sarjana boleh diperoleh di kampus ini, yang terdiri daripada jabatan Sains Komputer, Seni Bina, Perniagaan dan Kejuruteraan dan Teknologi.

©Trier University of Applied Sciences

Kampus Alam Sekitar Birkenfeld, Birkenfeld
Hidup, belajar dan bekerja di tempat yang benar-benar inovatif: Kampus Alam Sekitar Birkenfeld, terletak di pinggir Taman Negara Hunsrück, menawarkan pelajar kursus pengajian antara disiplin di dua jabatan Perniagaan dan Undang-undang Alam Sekitar serta Perancangan dan Teknologi Alam Sekitar. "Kelestarian Didahulukan" berjalan seperti benang biasa melalui semua pengajaran dan penyelidikan kami.

©Trier University of Applied Sciences

Kampus untuk Reka Bentuk dan Seni, Idar-Oberstein
Di Idar-Oberstein, pusat seni batu permata Jerman, pelajar menjalankan pengajian mereka dalam pertukaran yang rancak, antara disiplin dan antara budaya. Sinergi seni bina, reka bentuk dan media mencipta projek yang inovatif.

©Trier University of Applied Sciences

  Statistik Alumni

  Lokasi

  • Birkenfeld

   Birkenfeld, Campusallee, 55768, Germany, 55765, Birkenfeld

   • Trier

    Schneidershof, 54293 Trier, Germany, 54293, Trier

    • Idar-Oberstein

     Vollmersbachstraße 53, 55743 Idar-Oberstein, Deutschland, 55743, Idar-Oberstein

     Soalan