Keystone logo
The University of Texas at San Antonio College of Business

The University of Texas at San Antonio College of Business

The University of Texas at San Antonio College of Business

pengenalan

UTSA College of Business mengubah pelajar dari yang ingin tahu dan berharap menjadi profesional muda yang yakin dan bersedia untuk kerjaya. Kami berhasrat untuk menjadi yang terbaik di kelas dengan menumpukan pada program pendidikan yang menyediakan kedua-dua kemahiran perniagaan dan teknikal yang diaplikasikan dalam bidang permintaan tenaga kerja tinggi serta kemahiran profesional dan keusahawanan yang membantu pelajar mencipta nilai untuk organisasi mereka dan bergabung dengan tenaga kerja. Kami adalah komuniti cendekiawan yang memajukan seni dan sains perniagaan melalui penyelidikan yang teliti dan relevan yang diterbitkan dalam outlet perbezaan dan diterjemahkan untuk latihan di dalam kelas.

Dengan lebih daripada 7,900 pelajar, kolej ini adalah salah satu daripada 40 sekolah perniagaan terbesar di negara ini dan menawarkan kurikulum komprehensif di peringkat sarjana, sarjana dan kedoktoran yang memperluas batas pendidikan perniagaan tradisional.

UTSA dinobatkan sebagai program keselamatan siber peringkat # 1 di negara ini menurut tinjauan nasional terhadap profesional keselamatan teknologi maklumat yang diperakui oleh Ponemon Institute.

Diperingkat dan diiktiraf secara nasional, College of Business dinobatkan sebagai salah satu daripada 5 program perniagaan sarjana teratas di Texas oleh Bloomberg Businessweek. Pada peringkat siswazah, kolej ini merupakan sekolah perniagaan siswazah No. 10 di negara ini untuk perniagaan Hispanik oleh Perniagaan Hispanik.

College of Business diiktiraf oleh AACSB International, Association to Advance Collegiate Schools of Business. Akreditasi ini menangani masalah kurikulum, tauliah guru besar, isu nisbah pelajar dengan guru dan sumber pendidikan.

Kenyataan Misi

College of Business didedikasikan untuk mencipta dan berkongsi pengetahuan yang meningkatkan terjemahan teori untuk diamalkan. Kolej ini menggabungkan ketelitian dan relevan dan menyediakan penyelesaian inovatif untuk cabaran perniagaan global.

Penyataan Visi

Visi kami adalah untuk mengubah pelajar kami dari pelajar yang ingin tahu dan berharap menjadi profesional muda yang yakin dan bersedia untuk kerjaya. Kami berhasrat untuk menjadi yang terbaik di kelas dengan menyampaikan program pendidikan yang menyediakan kemahiran perniagaan dan teknikal yang diterapkan dalam bidang permintaan tenaga kerja tinggi; melabur banyak dalam kemahiran profesional yang membantu pelajar mengintegrasikan ke dalam tenaga kerja dan mencipta nilai sebagai pekerja, pengurus masa depan, dan usahawan; responsif terhadap keperluan pasaran dan pemangku kepentingan yang terus berkembang; dan dengan menyokong komuniti cendekiawan yang melakukan penyelidikan yang ketat dan relevan yang mengilhami pembelajaran pelajar, meningkatkan pengetahuan, dan menarik rakan industri.

Nilai teras

Kolej Perniagaan mendorong kolegial, saling menghormati, bekerjasama, rasa visi bersama, dan semangat keusahawanan.

Lokasi

Lokasi
  • San Antonio

    UTSA Circle,1, 78249, San Antonio

    Program

    Soalan