Keystone logo
The University of Manchester East Asia Centre

The University of Manchester East Asia Centre

The University of Manchester East Asia Centre

pengenalan

University of Manchester telah dinobatkan sebagai universiti terbaik ke-27 di dunia (tahun ke-3 berturut-turut), yang terbaik ke-8 di Eropah dan ke-6 terbaik di UK pada tahun 2021 QS World University Ranking. Menurut Kedudukan Akademik Universiti Dunia 2020, kami telah menduduki tempat ke-5 di UK dan ke-36 di peringkat global kerana prestij akademik dan kecemerlangan penyelidikan inovatif yang memberi inspirasi kepada pemimpin perniagaan. Dalam 100 Universiti Paling Inovatif Reuters 2018, kami masing-masing berada di kedudukan 3 dan 10 teratas di UK dan Eropah. University of Manchester telah dinobatkan sebagai universiti paling disasarkan oleh 100 majikan teratas di UK selama tiga tahun berturut-turut, menurut The Graduate Market pada tahun 2021.

Selama bertahun-tahun, Universiti Manchester telah mengasuh 25 pemenang Nobel. Dua saintis yang menemui graphene dianugerahkan Hadiah Nobel Fizik pada tahun 2010. Jejak kami yang tiada tandingannya merangkumi Manchester, Hong Kong, Dubai, Singapura, Shanghai dan São Paolo di Brazil. Pusat fizikal ini menyokong pembelajaran pelajar dengan menggabungkan aktiviti bersemuka dan dalam talian. Mereka membantu mengembangkan rangkaian global kami hampir 500,000 alumni di 190 negara.

Ditubuhkan pada tahun 1965, Alliance Manchester Business School (AMBS) dari University of Manchester adalah salah satu sekolah perniagaan terkemuka di dunia. AMBS juga termasuk dalam sekolah perniagaan 1% teratas di dunia yang telah memperoleh tiga akreditasi dari AACSB International, AMBA dan EQUIS, dan Financial Times menduduki peringkat MBA kami ke-4 di UK, ke-10 di Eropah dan ke-30 di dunia pada tahun 2021. Kami juga menduduki tempat ke-7 Sekolah Perniagaan terbaik di UK dan ke-18 di Eropah menjelang 2019-2020 Bloomberg Ranking.

Dengan fokus khusus pada Asia, University of Manchester membuka Pusat Antarabangsa pertamanya di Hong Kong pada tahun 1992 dan telah menawarkan pendidikan pengurusan kelas atas kepada eksekutif global di Asia Timur, termasuk Hong Kong, Jepun, Korea Selatan, Taiwan, China Selatan dan Macau selama hampir 30 tahun.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Causeway Bay

  33/F Lee Garden One, 33 Hysan Avenue,, , Causeway Bay

 • Seoul

  Seoul, Korea Selatan

  • Taipei

   Taipei, Taiwan

   • Tokyo

    Tokyo, Jepun

    Program

    Soalan