Keystone logo
© The University of Akron - College of Engineering
The University of Akron - the College of Engineering and Polymer Science

The University of Akron - the College of Engineering and Polymer Science

The University of Akron - the College of Engineering and Polymer Science

pengenalan

Bagi pelajar yang mencari pendidikan praktikal yang cemerlang , program kejuruteraan UA menyediakan kurikulum akademik yang ketat, pengalaman dunia sebenar dengan program koperasi dan penempatan kerja kami serta peluang untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik.

Misi kami adalah untuk melahirkan graduan yang sedia bekerja, meningkatkan asas pengetahuan kejuruteraan, dan menyediakan pelajar yang ingin meneruskan pendidikan mereka ke sekolah siswazah.

Fakulti kami ialah kumpulan profesor, penyelidik dan kakitangan yang terkenal di peringkat nasional dan antarabangsa. Fakulti kami memberikan perhatian, perhatian individu kepada pelajar. Kami menghargai pendekatan langsung dan menyokong pertumbuhan profesional fakulti untuk membawa pengetahuan semasa dan sentiasa berkembang kepada anda. Dedikasi kami untuk mengajar dan menasihati memberikan setiap pelajar sokongan untuk berjaya.

Universiti dikelilingi oleh kepelbagaian budaya yang sangat baik dan peluang pasca akademik untuk jurutera masa depan kita. Terletak di Ohio Timur Laut, Akron adalah rumah kepada beberapa industri kecil dan besar, serta makmal kerajaan berdekatan.

Program Koperasi yang Dihormati

Kami adalah rumah kepada salah satu program koperasi tradisional tertua di negara ini di mana pelajar memperoleh pengalaman kerja praktikal yang berharga di antara tempoh kerja kursus akademik. Program koperasi berjaya mengekalkan dan mewujudkan hubungan dalam industri swasta dan dengan agensi kerajaan di seluruh Ohio dan Amerika Syarikat, dengan beberapa peluang di luar negara.

100 Tahun Kecemerlangan

Dekad yang lalu telah menjadi masa pertumbuhan yang luar biasa, inovasi dan kejayaan pelajar untuk UA Engineering.

Contohnya termasuk:

 • 3,000 pelajar sarjana muda pada musim luruh 2019, menggandakan pendaftaran sejak musim gugur 2004
 • 500 pelajar siswazah
 • 50,000 kaki persegi lebih banyak ruang penyelidikan di Pusat Penyelidikan Kejuruteraan UA, dan tambahan 30,000 kaki persegi di Menara Barat Pusat Sains dan Kejuruteraan Auburn yang telah diubah suai
 • Penubuhan perkongsian inovatif dengan The Timken Company, yang membawa kepada penciptaan The Timken Engineered Surfaces Laboratories
 • Melancarkan program ijazah sarjana muda Kejuruteraan Sistem Aeroangkasa baharu - program sarjana muda pertama di AS
 • Penubuhan Pusat Kebangsaan untuk Pendidikan dan Penyelidikan mengenai Kakisan dan Prestasi Bahan dan ijazah sarjana muda pertama dalam kejuruteraan kakisan di AS
 • Penciptaan kolej baharu pada tahun 2020 - Kolej Kejuruteraan dan Sains Polimer - untuk memanfaatkan kekuatan kolektif rakan sekerja kami dan menyediakan pelajar dengan lebih banyak peluang untuk berjaya.

Didorong oleh dedikasi pelajar, fakulti, alumni, rakan dan rakan kongsi industri kami, kami mencapai kemajuan yang luar biasa dan telah meletakkan #UAEngineering untuk terus memberi impak yang ketara kepada kehidupan pelajar kami, Ohio Timur Laut dan dunia.

Lokasi

Lokasi
 • Akron

  Auburn Science and Engineering Center 302 Buchtel Common, 44325, Akron

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • youtube
  • linkedin

Soalan