Keystone logo
Texila American University

Texila American University

Texila American University

pengenalan

Meningkatkan had Pengetahuan

Texila American University telah mengembangkan minda hebat dalam bidang perubatan selama lebih dari satu dekad. Diwakili oleh tradisi inovasi dan penyelidikan, kami memecahkan landasan baru, mendorong batas pengetahuan, dan memberi kesan pada kehidupan pelajar kami. Kami ingin meneruskan tradisi ini untuk masa depan yang akan menentukan karya dan pengiktirafan kami di pentas antarabangsa.

Visi

 • Untuk diiktiraf sebagai pemimpin yang komited untuk cemerlang dalam pendidikan tinggi, penyelidikan, dan inovasi yang memenuhi aspirasi masyarakat global.

Misi

 • Untuk mentakrifkan semula dan merevolusikan pendidikan antarabangsa dengan menawarkan latihan terkini, moden, dan sangat baik dalam bidang Sains Kesihatan, Teknologi Maklumat & Komunikasi, Pengurusan, Pendidikan, Sains Gunaan & semua bidang yang mungkin ingin dilakukan oleh pelajar untuk terlibat dengan TAU.
 • Untuk mematuhi standard etika, integriti, dan layanan penuh kasih sayang yang tinggi bagi pelajar dan masyarakat secara amnya.
 • Untuk menjadikan Texila American University bangga menjadi universiti yang paling lestari di dunia dengan mencipta, menyebarkan, dan menerapkan pengetahuan yang boleh ditindaklanjuti.

Nilai & Budaya Texila

"Kami mencapai Keunggulan dengan memikat sistem nilai integral kami"

Pelanggan

Kami menghargai pelanggan kerana mereka adalah pusat aktiviti kami.

Orang ramai

Kami menghargai, menarik, memikat & memberi penghargaan.


Kepimpinan

Kami Menghargai Kepimpinan tanpa tajuk.


Integriti

Kami menghargai Integriti, Ketelusan, Kejujuran & beretika.


Inovasi dan Kreativiti

Kami menghargai Inovasi dalam Kerja & Kreativiti dalam Pemikiran.

Tanggungjawab

Tindakan Kami Menjana Nilai untuk Pemangku Kepentingan dengan itu Memberi Manfaat kepada Masyarakat secara amnya.

Pertumbuhan Global

Kami menghargai Pertumbuhan Berkelanjutan yang meningkatkan keuntungan untuk Memacu Aspirasi Global kami.

Pentauliahan, Gabungan, dan Keahlian

TAU Guyana

Majlis Pentauliahan Nasional Guyana

TAU diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan Melalui pendaftaran dengan Majlis Akreditasi Nasional Guyana.

Majlis Perubatan India

TAU diiktiraf mengikut Akta Majlis Perubatan India 1956 Seksyen 13 (4A) & (4B). Nama universiti boleh disemak di laman web MCI.

Direktori Dunia Sekolah Perubatan (WDOMS)

Texila American University disenaraikan dalam Direktori AVICENNA yang merupakan pangkalan data sekolah, kolej, dan universiti untuk pendidikan dalam bidang kesihatan. Ia menyenaraikan maklumat yang tepat, terkini, dan komprehensif mengenai setiap institusi.Suruhanjaya Pendidikan untuk Graduan Perubatan Asing

TAU diluluskan oleh ECFMG yang menilai kesediaan Graduan Perubatan Antarabangsa untuk memperoleh program residensi atau persekutuan di Amerika Syarikat. Lulusan Texila layak untuk memohon dan menduduki sebarang langkah USMLE dalam memenuhi syarat pensijilan ECFMG untuk Kedudukan Kediaman AS.

TAU Zambia

Lembaga Pengajian Tinggi Zambia

Texila American University diluluskan oleh Penguasa Pengajian Tinggi (HEA), Kementerian Pengajian Tinggi, Zambia.


Majlis Profesion Kesihatan Zambia

Texila American University diluluskan oleh Majlis Profesion Kesihatan Zambia (HPCZ) kerana menawarkan program perubatan dan penjagaan kesihatan. Program MBChB dan MPH kami diakreditasi oleh HPCZ.

Dewan Perniagaan dan Perindustrian Zambia

Berdaftar dengan Zambia Chamber of Commerce and Industry (ZACCI). Diiktiraf oleh ZACCI - organisasi sektor swasta terkemuka di Zambia yang mewakili rangkaian syarikat besar di negara ini.

DBLP (Program Pembelajaran Jarak Jauh & Campuran)

Universiti Nicaragua Tengah (UCN)

Texila American University dalam kerjasama akademik dengan University of Central Nicaragua (UCN) menawarkan program Distance & Blended Learning.
Persatuan Antarabangsa untuk Pembelajaran Jarak Jauh

Texila American University adalah ahli bertauliah dari International Association for Distance Learning (IADL). IADL ditubuhkan untuk mempromosikan kecemerlangan dalam program pembelajaran terbuka, jarak jauh, dan campuran dan menawarkan pengesahan dan pengiktirafan sistem untuk penyedia kursus di seluruh dunia.

Majlis Antarabangsa untuk Pendidikan Terbuka dan Jarak Jauh

Texila American University adalah ahli institusi yang diluluskan dalam Majlis Antarabangsa untuk Pendidikan Terbuka dan Jarak Jauh (ICDE). Ia adalah organisasi global terkemuka untuk meningkatkan kualiti pendidikan terbuka, jarak jauh, fleksibel, e-pembelajaran, dan dalam talian.

Pusat Integriti Antarabangsa

Texila American University adalah ahli Pusat Antarabangsa untuk Integriti Akademik (ICAI). ICAI berusaha untuk mengenal pasti, mempromosikan, dan menegaskan nilai-nilai integriti akademik di kalangan pelajar, fakulti, guru, dan pentadbir.

The Global Compact

Texila American University telah ditambahkan ke daftar peserta dalam Program Kompak Global Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.
Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Lusaka

  Plot No: 37605, KPTF Office Park, Lake Road, , Lusaka

  • Sharjah

   Fujairah Administrative Office: C/O. India Trade & Exhibition Centre m.e Office No. 220, P.O.Box 66301, , Sharjah

   • Georgetown

    Lot 24-42, Plantation, Providence, East Bank, , Georgetown

   • Texas City

    6860 North Dallas Parkway, Suite 200, Plano, Texas, TX 75024,, , Texas City

    • Bel Air

     C/O JTC, Suite 2004 Level 2, Alexander House 35 Cybercity,, , Bel Air

     • Lusaka

      Addis Ababa Drive,4, , Lusaka

      Soalan