Keystone logo
Texas A&M University College of Liberal Arts

Texas A&M University College of Liberal Arts

Texas A&M University College of Liberal Arts

pengenalan

Seperti kolej yang serupa di seluruh negara, College of Liberal Arts di Texas A&M University melayani tujuan pendidikan yang kritikal dalam menghasilkan pelajar sarjana dan siswazah yang lengkap yang bersedia untuk menjalani kehidupan yang produktif yang memenuhi secara profesional dan peribadi dan yang menyumbang kepada kemajuan masyarakat . Kami menyentuh pengalaman pendidikan hampir setiap sarjana di Texas A&M, sama ada melalui penawaran kurikulum teras, kursus lanjutan dalam jurusan di semua bidang dalam bidang kemanusiaan, sains sosial, atau di luar kelas dalam pengalaman transformasi seperti belajar di luar negara, forum untuk mempraktikkan wacana sivil, dan menjangkau pelbagai rakan komuniti.

Kami berhasrat untuk menjadi model nasional untuk apa yang kelihatan seperti College of Liberal Arts inovatif di universiti penyelidikan awam yang besar. Dengan membina kekuatan kita; memberikan komitmen serius terhadap pengajaran, penyelidikan, dan layanan yang dituntut oleh fakulti, staf, dan pelajar abad ke-21; dan dengan sepenuhnya merangkumi sumbangan kritikal kolej kami untuk masa depan Texas A&M, kami berhasrat untuk menunjukkan peranan penting yang dimainkan oleh pendidikan seni liberal di masa depan.

Pusat pendidikan Seni Liberal adalah mempelajari semua aspek keadaan manusia, masa lalu dan masa kini. Kami mengkaji bagaimana manusia di seluruh dunia berperilaku; bagaimana otak mereka berfungsi; bagaimana mereka mengekspresikan diri secara kreatif dalam sastera, bahasa, dan persembahan; bagaimana mereka membuat keputusan; bagaimana mereka mengatur dan mengendalikan diri; dan bagaimana mereka melihat diri mereka sendiri dan orang lain. Berdasarkan asas pengetahuan yang luas ini, kami membina kemampuan untuk mendengar dan berbicara antara satu sama lain, mengajukan soalan yang sukar (termasuk diri kita sendiri), bertolak ansur dengan kesamaran, dan berkomunikasi secara mendalam dalam penulisan dan pertuturan. Kami belajar membaca dan berfikir secara kritis dan membezakan pendapat dengan fakta.

Lokasi

Lokasi
  • College Station

    Bizzell Street,400, 77843, College Station

    Soalan