Keystone logo
Texas A&M University at Galveston

Texas A&M University at Galveston

Texas A&M University at Galveston

pengenalan

Texas A&M University di Galveston adalah sumber untuk semua perkara "berorientasikan lautan" di Texas A&M University. TAMUG menawarkan gabungan unik program laut dan maritim, termasuk jurusan sains, perniagaan, kejuruteraan, seni liberal, dan pengangkutan.

Texas A&M Galveston adalah institusi pendidikan tinggi tujuan khas untuk pengajaran sarjana dan siswazah dalam kajian maritim dan maritim dalam sains, kejuruteraan dan perniagaan dan untuk penyelidikan dan perkhidmatan awam yang berkaitan dengan bidang umum sumber laut. Institusi ini berada di bawah pengurusan dan kawalan Lembaga Regent of The Texas A&M University System, dengan ijazah yang ditawarkan di bawah nama dan kuasa Texas A&M University di College Station.

Texas A&M University diakreditasi oleh South Association of Colleges and Schools Commission on Colleges untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, sarjana, dan kedoktoran.

Pelayaran laut, pelayaran di Galveston Bay, percubaan di tepi pantai dan kajian bebas melengkapkan pengalaman kelas yang ketat di kampus pulau kami.

Persekitaran kampus by-the-sea melengkapkan persembahan kurikular yang unik. Suasana yang dipupuk oleh fakulti, staf dan pelajar menekankan hubungan intim antara Universiti dan laut.

Lokasi

Lokasi
  • Galveston

    Seawolf Parkway,200, 77554, Galveston

    Soalan