Keystone logo
Tampere University

Tampere University

Tampere University

pengenalan

Potensi manusia tidak terhad.

Universiti Tampere ialah universiti penyelidikan kedua terbesar di Finland. Kami menawarkan pelbagai pilihan program dalam bahasa Inggeris di semua peringkat akademik.

Universiti Tampere telah ditubuhkan pada awal tahun 2019 apabila dua universiti yang sebelumnya berasingan, Universiti Teknologi Tampere dan Universiti Tampere, bergabung menjadi satu. Universiti Tampere mula ditubuhkan pada tahun 1925 dan Universiti Teknologi Tampere pada tahun 1965. Oleh itu, Universiti Tampere mempunyai pengalaman berpuluh tahun dalam mendidik pelajar universiti.

Program Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris

Universiti Tampere menawarkan pilihan program sarjana muda diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Sebagai pelajar sarjana muda anda akan menerima pendidikan bertaraf dunia dalam persekitaran pembelajaran yang unik. Universiti Tampere ialah institusi yang sempurna untuk memulakan pendidikan universiti anda.

Lebih 30 Program Sarjana dalam Bahasa Inggeris

Universiti Tampere menawarkan pelbagai program sarjana dijalankan dalam bahasa Inggeris. Pengajian sarjana di Universiti Tampere memberikan anda pendidikan berkualiti tinggi dan memberi anda peluang yang sangat baik untuk membentuk rangkaian global rakan sekerja profesional dan akademik, yang tidak ternilai untuk kerjaya masa depan anda.

Program Kedoktoran

Pendidikan kedoktoran kami adalah berdasarkan pengetahuan penyelidikan terkini dan kerjasama rapat dengan masyarakat, industri dan kehidupan bekerja. Sekolah Kedoktoran dan program kedoktoran menawarkan peluang pembelajaran dan penyelidikan berkualiti tinggi.

Penyelidikan di Universiti

Penyelidikan di Universiti Tampere tertumpu terutamanya pada topik yang berkaitan dengan teknologi, kesihatan dan masyarakat. Banyak kumpulan penyelidikan dan rangkaian beroperasi dalam komuniti kami menjalankan kajian pelbagai disiplin dan pelbagai merentasi sempadan organisasi.

Kajian yang dijalankan di Centre of Excellences (CoE) adalah dari kajian budaya permainan kepada genetik tumor.

Misi kami dalam penyelidikan, pengembangan, dan inovasi adalah untuk mengekalkan masyarakat yang adil dan partisipatif, untuk mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan bagi semua bahagian penduduk, untuk membina persekitaran yang cekap dan selamat, dan untuk memastikan bahawa tanggungjawab sosial dihormati juga dalam kekacauan yang disebabkan oleh digitalisasi dan transformasi kerja.

Ikuti perkembangan terkini!

Adakah anda ingin mendengar lebih lanjut tentang kemasukan dan kehidupan pelajar di Universiti Tampere? Langgan sekarang ke surat berita kemasukan Universiti Tampere kami!

Biasiswa dan Pembiayaan

Tampere University berusaha untuk mengiktiraf pelajarnya yang paling berjasa, berpencapaian tinggi dan bermotivasi. Program Biasiswa Tampere University tersedia untuk permohonan bagi pelajar yang dikehendaki membayar yuran pengajian dalam program ijazah sarjana muda dan sarjana yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris.

Baca lebih lanjut mengenai yuran pengajian dan biasiswa .

Lokasi

  • Tampere

    Tampere, Finland

Program

Soalan