Keystone logo
Shaheed Zulfikar Ali Bhutto Institute of Science and Technology Dubai

Shaheed Zulfikar Ali Bhutto Institute of Science and Technology Dubai

Shaheed Zulfikar Ali Bhutto Institute of Science and Technology Dubai

pengenalan

Institut Sains dan Teknologi Shaheed Zulfikar Ali Bhutto ( SZABIST ) adalah sebuah Institut Berkanun Penuh yang ditubuhkan melalui Akta Undangan Majelis Sindh (Akta Sindh No. XI tahun 1995) dan diluluskan dan diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HEC) Pakistan, sebagai institusi pemberian ijazah. SZABIST mempunyai kampus di Karachi, Islamabad, Larkana, dan Dubai (UAE). SZABIST adalah ahli berdaftar Persatuan Antarabangsa Universiti (IAU), Paris; Persatuan Universiti Komanwel (ACU), London; Persekutuan Universiti-universiti Dunia Islam (FUIW), Rabat; Persekutuan Universiti Asia (AUF), Seoul; dan Persatuan Universiti SAARC (ASU).


BusinessWeek, majalah perniagaan antarabangsa terkemuka, telah menyenaraikan SZABIST di antara sekolah perniagaan terbaik di dunia selama enam tahun (2001, 2002, 2003, 2004, 2006


Asia Inc, sebuah majalah Asia terkemuka, telah menduduki SZABIST di antara Sekolah Menengah MBA di Asia Selatan dalam Penyelidikan Sekolah MBA Terbaik di Asia selama dua tahun berturut-turut (2003, 2004). SZABIST adalah salah satu daripada 15 sekolah perniagaan terkemuka dari Asia Selatan di Asia Inc.


SZABIST juga disenaraikan di antara Sains dan Teknologi terbaik dan sekolah MBA di Asia oleh penerbitan CNN-Time, Asiaweek. SZABIST juga disenaraikan di Sekolah Pendidikan Eksekutif CNN. SZABIST , dengan itu, mempunyai penghormatan yang tiada tandingan untuk menjadi satu-satunya Institut Pakistan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh BusinessWeek, Asiaweek, Asia Inc. dan CNN.


SZABIST telah menandatangani Perjanjian Artikulasi dengan University of Wales, UK. SZABIST juga telah menandatangani MoU dengan Universiti Negeri New York, Amerika Syarikat; Universiti London, UK; Filipina Wanita Universiti, Filipina; dan Akademi Filem Asia

Struktur Universiti


SZABIST hari ini dikenalpasti sebagai sebuah universiti utama yang terdiri daripada empat kampus (termasuk satu kampus asing) tiga pusat diploma, tiga kolej perantaraan dan satu pusat penyelidikan. Lebih 3500 darjah telah dianugerahkan oleh SZABIST setakat ini.

Lokasi


SZABIST Dubai Campus terletak di Dubai International Academic City dalam bangunan 10. Pada bulan Oktober 2003, sesi akademik pertama bermula di Kampus Ilmu Pengetahuan Dubai di Fakulti Sains Pengurusan dan Sains Komputer. Kampus Dubai terus berkembang ke Kampus yang baru di blok Antarabangsa Academic City Dubai 10.

Lokasi

  • Dubai

    SZABIST Dubai Campus 5th and 6th Floor Block 10, Dubai International Academic City (DIAC), , Dubai

    Soalan