Keystone logo
Swansea University MSc dalam Teknologi Perisian Lanjutan
Swansea University

MSc dalam Teknologi Perisian Lanjutan

Swansea, United Kingdom

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 18,000 / per year *

Di kampus

* Pelajar UK / EU: £ 8,700 sepenuh masa; £ 4,350 / tahun untuk 2 tahun sambilan; £ 2,900 / tahun untuk 3 tahun sambilan. Pelajar antarabangsa: £ 18,000 sepenuh masa; £ 9,000 / tahun untuk 2 tahun sambilan; £ 6,000 / tahun untuk 3 tahun sambilan

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Teknologi perisian canggih sangat penting untuk fungsi masyarakat moden. Sistem pengkomputeran boleh didapati dalam sains dan kejuruteraan, reka bentuk dan pembuatan perubatan, perdagangan dan perkhidmatan awam. Teknologi perisian menentukan bagaimana sistem ini beroperasi dan bagaimana ia digunakan.

Teknologi Perisian Lanjutan MSc sesuai jika anda lulusan Sains Komputer atau Kejuruteraan Perisian atau jika anda mempunyai pengalaman yang relevan dari ijazah pertama. Mungkin juga sesuai jika anda mempunyai pengalaman yang besar dalam bekerja di persekitaran yang berkaitan dan ingin mengembangkan pengetahuan anda.

Foundry Computational Foundry baru kami yang bernilai £ 32.5 juta terletak di tengah-tengah kursus ini. Peralatan pengajaran dan penyelidikan yang canggih merangkumi Makmal Visi dan Biometrik, Makmal Pembuat, Makmal Teori, Makmal Keselamatan / Rangkaian Cyber, Makmal Pengguna dan Suite Visualisasi.

Anda akan memilih dari pelbagai subjek sains komputer. Ini termasuk kecerdasan buatan, cryptocurrency dan sistem operasi, data besar, pembangunan aplikasi web dan pengaturcaraan pemproses grafik.

Pembelajaran luas pada bahagian pertama kursus diikuti oleh modul projek yang besar pada bahagian kedua. Ini meletakkan anda dalam kedudukan yang kuat untuk mencari pekerjaan atau melanjutkan pelajaran.

Mengapa Teknologi Perisian Canggih di Swansea?

Sains Komputer di Swansea University diiktiraf secara meluas sebagai jabatan UK terkemuka, dengan rakit kedudukan mengagumkan yang mencerminkan kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan. The College berada di kedudukan:

 • Ke-8 di UK secara keseluruhan [Times / Sunday Times Good University Guide 2019].
 • Di UK Top 20 for Research Excellence [Research Excellence Framework 2014].
 • Ke-14 di UK untuk penyelidikan [Times and Sunday Times University Guide 2019].
 • Naib Johan University of the Year UK dan University of the Year Wales [Times and Sunday Times University 2019].

Sains Komputer dan Kejuruteraan di Swansea menduduki ranking dunia 401-500 dalam Peringkat Global Subjek Akademik (GRAS) 2017.

Anda akan diajar oleh ahli sains komputer yang mengilhamkan seperti Profesor Matt Jones, diiktiraf secara luas sebagai pemimpin dalam pemberdayaan komuniti digital desa di UK dan di seluruh dunia yang membangun.

Pengalaman Teknologi Perisian Lanjutan Anda

Pada bahagian pertama kursus, anda menjalankan empat modul 15 kredit wajib mengenai pengurusan projek kejuruteraan perisian, kaedah penyelidikan, ujian perisian dan projek pasukan.

Anda kemudian mempunyai kebebasan untuk membentuk pembelajaran anda dengan rangkaian modul 15 kredit berjumlah 60 kredit. Modul projek 60 kredit mengambil bahagian kedua kursus.

Sepanjang kursus ini, anda akan diajar oleh kakitangan dari kumpulan penyelidikan yang terkenal di peringkat antarabangsa. Pengetahuan tentang perkembangan berterusan dalam sains komputer membantu mengekalkan pembelajaran anda yang segar dan relevan dengan industri yang lebih luas.

Komitmen kami untuk mengikuti kurva teknologi tercermin dalam perkakasan yang akan anda gunakan setiap hari.

Makmal di Swansea terus ditingkatkan untuk memastikan peralatan tidak lebih dari tiga tahun, dan jarang lebih dari dua. Sedang digunakan tiga makmal rangkaian sepenuhnya. Satu menjalankan Windows, yang lain menjalankan Linux, dan makmal projek ketiga mengandungi peralatan khusus.

Makmal ini menyokong perisian termasuk bahasa pengaturcaraan Java, C # dan rangka kerja .net, C, C, Haskell dan Prolog. Persekitaran pembangunan program bersepadu termasuk Visual Studio dan Netbeans - pakej Microsoft Office yang digunakan secara meluas, alat capaian web dan banyak alat perisian tujuan khusus.

The Foundry Computational baru di Kampus Bay kami adalah nukleus komuniti yang bertenaga untuk pemimpin penyelidikan bertaraf dunia dalam sains komputer.

Peluang Pekerjaan Teknologi Perisian Lanjutan

Melengkapkan MSc ini akan meningkatkan prospek kerjaya teknologi perisian anda. Lulusan kami sering maju ke pekerjaan yang baik dengan majikan yang dihormati. Berikut adalah beberapa destinasi terbaru mereka.

 • Jurutera perisian, Motorola Solutions
 • Tukar penyelaras, Logica
 • Pemaju / jurutera perisian, Teknologi NS
 • Pemaju aliran kerja, Irwin Mitchell
 • Pembangun IT, Crimson Consultants
 • Pengaturcara, Kerja-kerja Kembar Evil
 • Pembangun web & sokongan web, Pemikiran VSI
 • Pemaju perisian, Inovasi Wireless
 • Penganalisis aplikasi perniagaan bersekutu, Perisian CDC
 • Pemaju perisian, OpenBet Technologies
 • Perunding sokongan teknikal, Alterian
 • Pengaturcaraan, Rock It
 • Pemaju perisian, BMJ Group

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Akademi Tenaga Kerja Swansea (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

 • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
 • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
 • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
 • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
 • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Swansea University","author_url":"","source":""}" />

1225-DJI_0003

Swansea University dinobatkan sebagai Universiti Terbaik dalam Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni 2019 untuk kali kedua dalam lima tahun. Selain dinobatkan sebagai Universiti Terbaik Tahun Ini, Swansea University menduduki tempat teratas dalam kategori Antarabangsa dan meletakkan tiga teratas dalam kategori Pascasiswazah, dan Kursus dan Pensyarah. Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni diundi sepenuhnya oleh pelajar, dengan lebih daripada 41,000 ulasan dan komen dihantar dari lebih daripada 160 institusi UK.

Dalam Guardian University Guide 2021 yang berprestij, kami berada di tangga ke-24 di UK dan telah memenangi gelaran Welsh University of the Year untuk kali kedua dalam tiga tahun, mengukuhkan kedudukan kami sebagai institusi pendidikan tinggi terkemuka di Wales.

Kami meletakkan pelajar kami di tengah-tengah segalanya. Hasilnya, kami mencapai penarafan emas, penarafan tertinggi, dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran dan Hasil Pelajar (TEF) kebangsaan dan berada di kedudukan ke-6 di UK kerana kepuasan pelajar dalam Tinjauan Pelajar Nasional untuk tahun 2020.

Kampus tepi laut kami yang menakjubkan menjadikan kami lokasi yang diinginkan untuk pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia, dan komuniti pelbagai budaya kami menyediakan perspektif global, yang membolehkan mereka yang bergabung dengan kami mengembangkan kemahiran dan pengetahuan yang menjadikannya kerjaya yang berjaya dan memperkaya.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana dalam Geoformatics untuk Pengurusan Sumber Asli
  • Ponferrada, Sepanyol
 • Sarjana dalam Inovasi dan Penyelidikan Digital
  • Saint Pölten, Austria
 • Sarjana dalam Sains Komputer
  • Tromsø, Norway