Keystone logo
Swansea University

Swansea University

Swansea University

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1920, Swansea adalah universiti yang diterajui oleh penyelidikan.

Swansea University","author_url":"","source":""}" />

6436-Aerial Lighthouse Mumbles [Hi res]

Swansea University adalah universiti yang diketuai oleh penyelidikan yang telah membuat perbezaan sejak tahun 1920. Komuniti kami yang pelbagai dan ramah berkembang maju dalam penerokaan dan penemuan, dengan keseimbangan pengajaran dan penyelidikan yang sangat baik, di samping kualiti hidup yang luar biasa.

Komitmen kami untuk membuat penyelidikan dengan manfaat dunia nyata telah menjadikan kami mencapai cita-cita untuk menjadi 30 Universiti Penyelidikan Teratas, melonjak ke kedudukan liga Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014-2021 ke tangga ke-26 di UK dari 52 tahun 2008.

Swansea University dinobatkan sebagai Universiti Terbaik dalam Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni 2019 untuk kali kedua dalam lima tahun. Selain dinobatkan sebagai Universiti Terbaik Tahun Ini, Swansea University menduduki tempat teratas dalam kategori Antarabangsa dan meletakkan tiga teratas dalam kategori Pascasiswazah, dan Kursus dan Pensyarah. Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni diundi sepenuhnya oleh pelajar, dengan lebih daripada 41,000 ulasan dan komen dihantar dari lebih daripada 160 institusi UK.

Dalam Guardian University Guide 2021 yang berprestij, kami berada di tangga ke-24 di UK dan telah memenangi gelaran Welsh University of the Year untuk kali kedua dalam tiga tahun, mengukuhkan kedudukan kami sebagai institusi pendidikan tinggi terkemuka di Wales.

Kami meletakkan pelajar kami di tengah-tengah segalanya. Hasilnya, kami mencapai penarafan emas, penarafan tertinggi, dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran dan Hasil Pelajar (TEF) kebangsaan dan berada di kedudukan ke-6 di UK kerana kepuasan pelajar dalam Tinjauan Pelajar Nasional untuk tahun 2020.

Kampus tepi laut kami yang menakjubkan menjadikan kami lokasi yang diinginkan untuk pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia, dan komuniti pelbagai budaya kami menyediakan perspektif global, yang membolehkan mereka yang bergabung dengan kami mengembangkan kemahiran dan pengetahuan yang menjadikannya kerjaya yang berjaya dan memperkaya.

Swansea University","author_url":"","source":""}" />

7232-030320_197 (1) copy edit

Pelajar antarabangsa

Swansea University diiktiraf sebagai Universiti 200 Universiti Terbaik untuk Pelajar Antarabangsa dan kami mengalu-alukan permohonan dari pelajar antarabangsa dari seluruh dunia.

Kami mendorong pelajar antarabangsa kami untuk membuat aplikasi melalui sistem aplikasi dalam talian kami. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai membuat permohonan sarjana atau pascasiswazah untuk belajar di Swansea University sila lawati halaman permohonan kami.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Swansea

    Swansea University Singleton Park Swansea SA2 8PP Wales, UK, SA2 8PP, Swansea

Soalan