Keystone logo
St. Thomas University Florida

St. Thomas University Florida

St. Thomas University Florida

pengenalan

Misi: St. Thomas adalah universiti Katolik dengan kepelbagaian budaya dan antarabangsa yang kaya yang komited untuk kejayaan akademik dan profesional para pelajarnya yang menjadi pemimpin etika dalam komuniti global kita.

Universiti St. Thomas (STU) adalah universiti Katolik swasta, bukan untung, di Miami Gardens, Florida. Di STU, anda akan melibatkan diri dalam lingkungan yang penuh dengan kepelbagaian, kaya dengan tradisi, dan siap dengan peluang.

STU berusaha untuk mempersiapkan para pelajarnya untuk menjadi pemimpin dalam setiap bidang kehidupan mereka - secara profesional, peribadi, dan rohani. Universiti mempunyai tradisi keagamaan yang beragama Katolik yang panjang dan jelas kelihatan progresif; merangkumi konsep dan teknologi baru, melaksanakan program penyelidikan yang mengagumkan dalam pelbagai bidang.

Universiti menelusuri akarnya ke Universidad de Santo Tomas de Villanueva, yang ditubuhkan pada tahun 1946 di Havana, Cuba, oleh Augustinian Amerika dengan bantuan dari Augustinians Eropah. Ketika pemerintah Castro mengusir Augustinian dari Cuba pada tahun 1961, beberapa orang Augustinian Amerika datang ke Miami, di mana mereka mendirikan Biscayne College pada tahun 1961. Universiti ini berada di bawah tajaan Keuskupan Agung Miami pada tahun 1988, yang memberikan St. Thomas perbezaan menjadi satu-satunya universiti yang ditaja oleh Keuskupan Agung Katolik di Negeri Florida. Ketika status Universiti dicapai, nama institusi tersebut ditukar menjadi Universiti St. Thomas untuk mencerminkan warisan Kuba.

STU mempunyai 18 Jurusan Sarjana, 16 Jurusan Siswazah, 4 Program Kedoktoran dan 1 Program Profesional (Undang-undang) di tiga kolej (Kolej Perniagaan Gus Machado, Kolej Sains, Teknologi, Kejuruteraan & Kesihatan, dan Kolej Biscayne) dan satu Sekolah Undang-Undang . STU mempunyai 24 pasukan universiti sebagai sebahagian daripada jabatan Atletik yang mantap dan kompetitif.

Pembangunan Kepimpinan

STU bertumpu pada pengembangan kemahiran peribadi dan boleh dipindahkan yang diperlukan untuk kehidupan profesional, seperti penyelesaian masalah, analisis kritikal, penyelidikan, dan komunikasi bertulis dan lisan. Melalui projek kumpulan anda akan belajar bagaimana beroperasi dengan berkesan dalam pengaturan pasukan. Alumni STU adalah rangkaian yang sangat erat dengan hubungan yang kuat dengan banyak syarikat dan organisasi dalam sukan profesional, pelancongan dan pelancongan, dan perniagaan dan perdagangan antarabangsa.

Magang dan bahkan peluang penempatan pekerjaan tersedia untuk pelajar di kebanyakan program, yang membolehkan anda terlibat dalam usaha merangsang, memuaskan, dan meningkatkan kerjaya. Pusat Kejayaan Pelajar direka untuk memperkayakan semua aspek pengalaman pelajar dan memastikan setiap pelajar dilengkapi dengan kemahiran dan alat untuk berjaya.

Sejarah Universiti St. Thomas

Universiti St. Thomas ditubuhkan pada tahun 1961 sebagai Biscayne College atas perintah Augustinian Friars. Kolej ini diterima sebagai ahli Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan dan pertama kali diakreditasi oleh Suruhanjaya Kolej pada tahun 1968. Melalui pertumbuhan dan perkembangan yang berterusan, Biscayne College memperoleh status universiti pada tahun 1984 setelah penambahan 10 program ijazah Sarjana dan pembukaan Sekolah Undang-undang. Universiti ini mendapat tajaan Keuskupan Agung Miami pada tahun 1988, yang memberikan kepada St Thomas satu-satunya universiti yang ditaja oleh Keuskupan Agung Katolik di Negeri Florida.

Ketika status Universiti dicapai, nama institusi tersebut ditukar menjadi Universiti St. Thomas untuk mencerminkan warisan Kuba. Universiti menelusuri akarnya ke Universidad de Santo Tomas de Villanueva, yang ditubuhkan pada tahun 1946 di Havana, Cuba, oleh Augustinian Amerika dengan bantuan dari Augustinians Eropah. Ketika pemerintah Castro mengusir Augustinians dari Cuba pada tahun 1961, beberapa Augustinian Amerika datang ke Miami di mana mereka mendirikan Biscayne College. Mengingat pengalaman mereka di Cuba, pengasas Universiti, dan khususnya presiden pertamanya, yang merupakan naib rektor Villanueva, sangat akrab dengan mengajar pelajar dari pelbagai latar belakang. Komitmen terhadap kepelbagaian pelajar berterusan pada hari ini.

Sekolah Undang-undang Universiti St. Thomas adalah satu daripada hanya dua sekolah undang-undang Katolik yang diakreditasi di selatan Sekolah Undang-undang Universiti Georgetown di Washington, DC. School of Law di St. Thomas diakreditasi sepenuhnya oleh American Bar Association pada Februari 1995, dan menawarkan gelar Juris Doctor (JD).

St Thomas telah memberikan kepercayaan dan kemahiran yang diperlukan untuk lulus dalam pelbagai bidang kepada graduannya. Antara graduan terkenal ialah: Alex Penelas, bekas Walikota Miami-Dade County, Andy Elisburg, Naib Presiden Operasi Miami Heat; Christina Fernandez, Ketua Marshall untuk Perkhidmatan Marshals AS Wilayah Selatan; dan John Dooner, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Syarikat Interpublic.

Lokasi

  • Miami Gardens

    Northwest 37th Avenue,16401, 33054, Miami Gardens

    Soalan