Keystone logo
Spalding University Sarjana Seni Halus – MFA dalam Penulisan
Spalding University

Sarjana Seni Halus – MFA dalam Penulisan

Louisville, Amerika Syarikat

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

USD 9,450 / per semester

Di kampus

pengenalan

Program MFA dalam Penulisan berpenduduk rendah kami ialah peneraju yang diiktiraf secara nasional dalam pendidikan penulisan siswazah. Ditubuhkan pada tahun 2001, ia merupakan salah satu program yang tertua dan paling dihormati seumpamanya. Tetapi MFA Spalding adalah lebih daripada pendidikan penulisan kreatif yang cemerlang dalam komuniti sastera yang tidak berdaya saing dan menyokong. Untuk pelajar, alumni dan fakulti kami, ia adalah rumah. Sebagai program utama Sekolah Penulisan Siswazah Naslund-Mann, ia juga merupakan saudara kepada tiga program residen rendah tambahan: Sarjana Sastera dalam Penulisan (MAW) 35 kredit, sijil siswazah 15 kredit secara bertulis, dan pasca- sijil sarjana.

Dengan 65 kredit yang besar, program MFA mewujudkan ruang untuk penulis kreatif untuk berkembang maju. Lebih empat semester ditambah dengan residensi tamat pengajian, pelajar menulis secara prolifik dalam bidang tumpuan mereka sendiri, meneroka pelbagai genre, mengkaji kesalinghubungan seni, memperoleh pengalaman editorial dalam jurnal sastera, belajar tentang perniagaan penulisan, dan menyiapkan tesis kreatif — semuanya sambil menjadi sebahagian daripada komuniti yang berkekalan.

Setiap semester bermula dengan residensi selama seminggu. Sama ada anda menghadiri residensi maya atau di kampus atau gabungan kedua-duanya sepanjang pengajian anda, anda akan mendapati bahawa hari residensi dipenuhi dengan peluang pembelajaran: bengkel yang diketuai oleh ahli fakulti kami yang menerbitkan dan menghasilkan secara aktif, khusus genre dan silang -kuliah genre, perbincangan panel, bacaan dan banyak lagi. Di kediaman di kampus, anda akan menemui pemandangan seni pusat bandar Louisville&rsquo dan menginap di Hotel Brown bertaraf empat bintang. Di kediaman maya, anda akan terlibat dengan kurikulum mendalam yang sama seperti yang anda lakukan di kampus, diajar secara langsung dalam masa nyata oleh fakulti cemerlang yang sama. Pelajar MFA boleh memilih untuk menghabiskan residensi dalam seminar pengajaran, bengkel manuskrip sepanjang buku, atau bengkel dalam terjemahan, adaptasi atau genre penulisan kreatif yang lain.

Di rumah, kursus pengajian bebas bimbingan satu-satu melengkapkan semester. Semasa kajian bebas, anda akan bertukar-tukar lima paket penuh bahan dengan mentor anda. Itu lebih banyak tulisan dan maklum balas pakar daripada kebanyakan program lain yang boleh tawarkan. Pelajar menghasilkan tesis kreatif; pelajar penulisan drama juga membangunkan tesis kreatif mereka dengan syarikat teater profesional. Pelajar boleh mengambil keseluruhan semester di kawasan lain dan masih lulus tepat pada masanya.

Setiap penulis mempunyai tugas atau tanggungjawab keluarga. Walaupun anda boleh mengetepikan komitmen tersebut selama beberapa tahun di sekolah siswazah, anda tidak boleh menghalang kehidupan selama-lamanya. Jauh lebih baik untuk membina amalan penulisan yang mampan dalam kehidupan harian anda. Model pemastautin rendah kami mengajar anda untuk melakukan perkara itu &mdash, dan untuk memudahkannya, kami menawarkan fleksibiliti dalam menjadualkan beban kerja mingguan anda dan mencarta kursus pengajian anda. Untuk menambah inspirasi, kami juga menawarkan pelajar dan alumni pilihan perjalanan pengayaan.

Kami menerima kredit pemindahan daripada program MFA yang lain. Pelajar yang mempunyai buku yang diterbitkan atau skrip yang dihasilkan boleh memohon pecutan.

ciri-ciri

 • Residensi Akan Datang
  • Musim luruh: 11 – 18 November 2023
  • Musim bunga: 25 Mei – 1 Jun 2024
 • Dinamakan program MFA residensi rendah 10 teratas oleh Penyair & Penulis.
 • Tarikh akhir permohonan keputusan awal ialah 1 Februari untuk semester musim bunga dan musim panas, dan 1 Ogos untuk semester musim gugur.
 • Alumni MFA telah memperoleh penghormatan tertinggi negara semasa menerbitkan dan menghasilkan lebih daripada 500 buku, drama dan filem. Untuk membaca tentang kejayaan alumni, klik pada kepekatan yang disenaraikan di atas.
 • Penulis yang melawat baru-baru ini termasuk Natasha Trethewey, Kiki Petrosino, Kwame Alexander, Jacqueline Woodson, Randy Ribay, Kevin Willmott, Sheila Callaghan, Ann Patchett, Tim O'Brien, Terese Marie Mailhot, Pico Iyer, Doug Wright, John Patrick Shanley dan banyak lagi.
 • Tuisyen adalah berpatutan, dan bantuan kewangan disediakan.
 • Kami adalah ahli Persatuan Penulis dan Program Penulisan, SCBWI dan Pusat Penulis Drama.
 • Spalding ialah Universiti Pengasih yang diperakui pertama di dunia.
 • Kami mengalu-alukan veteran.
 • Anda boleh mengenali fakulti dan pengarah kami di blog kami.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan