Keystone logo
Southwestern Assemblies of God University, SAGU

Southwestern Assemblies of God University, SAGU

Southwestern Assemblies of God University, SAGU

pengenalan

Southwestern Assemblies of God University wujud untuk melengkapkan pelajar secara rohani, akademik, profesional, dan lintas budaya untuk kerjaya dan panggilan mereka yang diberikan Tuhan.

SAGU akan menjadi universiti Kristian terkenal yang melengkapkan pemimpin yang diberi kekuatan Roh dengan kemahiran kerjaya dan pelayanan dengan menyediakan pendidikan yang berpatutan, peluang latihan langsung, dan program akademik yang inovatif.

Tuhan adalah sumber utama dari semua pengetahuan dan kebenaran dan telah menyatakan diri-Nya dalam Kitab Suci; oleh itu, SAGU komited terhadap kewibawaan Alkitab dan penyatuan nilai-nilai alkitabiah dalam semua disiplin akademik. Pengejaran kebenaran dan penerapannya dalam setiap bidang kehidupan datang melalui memahami Firman Tuhan dan mengenal Kristus. Universiti ini bermaksud bahawa para pelajar akan memperdalam pemahaman mereka tentang Kitab Suci dan mengembangkan keyakinan teologi yang mantap untuk kehidupan pelayanan Kristian melalui inti kurikulum Alkitab dan teologi yang dipilih dengan teliti.

Lokasi

Lokasi
  • Waxahachie

    Sycamore Street,1200, 75165, Waxahachie

    Soalan