Keystone logo
Sokhumi State University

Sokhumi State University

Sokhumi State University

pengenalan

Sokhumi State University adalah institusi pendidikan tinggi pertama di republik otonomi Abkhazia - pengganti undang-undang langsung Institut Pedagogi Negeri Sokhumi. Ini adalah sekolah berusia berabad-abad yang menerapkan tradisi pendidikan Georgia, nilai-nilai kebangsaan dan yang diakui secara universal yang menentukan ketegasan sistem pelbagai budaya.

Misi universiti adalah untuk melatih pakar dari pelbagai peringkat pendidikan yang mempunyai pendidikan universiti yang sesuai dengan standard moden dunia berdasarkan nilai utama kemanusiaan - idea ilmiah terkini, penerimaan dan penyebaran pendidikan, yang akan mempunyai akal yang tinggi tanggungjawab sivik untuk integrasi dalam masyarakat global. Pintu universiti terbuka untuk semua pelajar dan profesor walaupun etnik, latar belakang sosial, pandangan politik dan agama. Bagi Sokhumi State University , keutamaan adalah mengembangkan bidang dan bidang penting seperti kajian Georgia, pengajian Abkhazia, pendidikan guru, sains dan sosial, hukum kemanusiaan dan sosial, tepat dan semula jadi, pentadbiran, dan perniagaan. Pada masa yang sama, Sokhumi State University perlu menerapkan bidang interdisipliner, program jangka pendek dan berkesan untuk melatih personel yang berkelayakan tinggi yang relevan dengan pasaran buruh, persaingan, dan keperluan moden.

Sokhumi State University membantu pengantarabangsaan, kesinambungan, kelestarian, dan aksesibilitas pendidikan; dari sudut pandang ini, adalah penting untuk mengambil bahagian secara aktif dalam program pendidikan dan projek penyelidikan bersama dengan pelbagai rakan asing, sokongan mereka, yang, dari pihaknya, akan memberikan pengiktirafan antarabangsa kepada Sokhumi State University .

Lokasi

  • Tbilisi

    Ana Politkovskaia Street, , Tbilisi

    Soalan