Keystone logo
Sofia University

Sofia University

Sofia University

pengenalan

Sejarah Sofia University

Sofia University telah membina sendiri di atas asas transformatif, pendidikan transpersonal sejak 1975. Sofia telah berubah dan berkembang dalam masa sendiri sebagai sebuah universiti dan menggalakkan pelajar untuk melakukan perkara yang sama. Kami menjemput anda untuk melihat dengan lebih mendalam ke masa lalu dibezakan kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tapak kaki pertama kami sebagai sebuah sekolah.

Transformatif Transpersonal Pendidikan Sejak 1975

Sofia University, yang sebelum ini Institut Psikologi Transpersonal, ditubuhkan pada tahun 1975 oleh Dr. Robert Frager sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat untuk perubahan dalam pedagogi pengajian tinggi. Sebagai seorang graduan dari Harvard, Frager telah mengalami tangan pertama pendekatan konvensional kepada kajian psikologi dan mendapati ia masih kurang dan sering berpecah-belah.

Khususnya, Dr. Ideal pendidikan Frager ini memperingati pula sistem Greek purba yang berpegang kepada kepercayaan bahawa pendidikan perlu mengambil kira semua aspek pengalaman manusia. Dengan ideal ini dalam fikiran, dia telah membuat sebuah sekolah psikologi yang akan menyediakan sepenuhnya psikologi untuk memahami sifat manusia dari pendekatan yang melampaui patologi dan merangkumi seluruh manusia dalam konteks budaya, kesihatan fizikal, kesihatan mental, dan kesihatan rohani. Hari ini, Sofia University terus menambah program-program baru untuk meluaskan tumpuannya dengan menggunakan nilai-nilai transpersonal untuk penyelidikan, pendidikan, teknologi, dan kejuruteraan.

Apakah transpersonal?

Sofia University telah lama diterokai sempadan psikologi dan kerohanian untuk kebaikan kemanusiaan dan kelestarian planet ini.

Psikologi transpersonal ialah psikologi sepenuh spektrum yang mengkaji kesinambungan pengalaman manusia dan tingkah laku yang terdiri daripada disfungsi teruk, mental dan penyakit emosi pada satu hujung, dengan apa yang umumnya dianggap "normal", tingkah laku yang sihat di hujung yang lain dan pelbagai darjah biasa dan Ketidakupayaan menyesuaikan diri di antara - dan kemudian melampaui ia dengan menambah kepentingan ilmiah yang serius dalam dimensi pasti akan berlaku dan transenden pengalaman manusia: yang luar biasa manusia fungsi, pengalaman, prestasi dan pencapaian, genius benar, sifat dan makna pengalaman agama dan mistik dalam, negara bukan biasa kesedaran, dan bagaimana kita boleh memupuk memenuhi potensi tertinggi kami sebagai manusia.

Psikologi transpersonal bekerja merentasi disiplin dan menarik pada pandangan bukan sahaja daripada pelbagai bidang psikologi, tetapi juga ilmu-ilmu kognisi, kesedaran, dan paranormal; falsafah; teori sosial dan budaya; penting teori kesihatan dan amalan; puisi, sastera, dan seni; dan, tradisi kerohanian dan kebijaksanaan di dunia.

Transpersonal Perintis

Mary Calkins

Mary Calkins adalah presiden wanita pertama Persatuan Psikologi Amerika dan dinafikan doktor falsafah dari Universiti Harvard kerana jantinanya. Kedua-dua peristiwa membantu membuka jalan untuk ahli psikologi wanita masa depan dan goncang halangan gender dalam bidang psikologi.

Aldous Huxley

Aldous Huxley, salah satu pemikir moden yang besar, ahli-ahli falsafah dan pengulas sosial abad ke-20, sering dianggap sebagai seorang tokoh inspirasi Pergerakan Potensi Manusia dan pembangunan seterusnya psikologi transpersonal.

Abraham Maslow

Abraham Maslow adalah salah seorang pengasas psikologi kemanusiaan dan psikologi transpersonal. Beliau percaya bahawa teori yang tepat dan berdaya maju personaliti mesti termasuk bukan sahaja kedalaman tetapi juga ketinggian bahawa setiap individu mampu mencapai.

William James

William James, psikologi telah disempadani oleh biologi di satu pihak dan falsafah di pihak yang lain; ia ditangani semua bidang pengalaman manusia. James membantu memperkenalkan psikologi ke Amerika Syarikat, mengajar kursus pertama dan menubuhkan makmal pertama.

Carl Jung

Carl Jung adalah salah satu yang paling penting, yang paling kompleks dan paling kontroversi ahli-ahli teori psikologi. Psikologi Jungian memberi tumpuan kepada mewujudkan dan memupuk hubungan antara proses sedar dan tidak sedar.

Carl Rogers

Carl Rogers adalah pengasas psikologi humanistik yang sumbangan terus bergema di seluruh lapangan. Teori dan amalannya beralih paradigma autoritarian terapi yang diterajui psikoterapi ke arah amalan pelanggan berpusat.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

Lokasi
 • Palo Alto

  Sofia University 1069 East Meadow Circle, Palo Alto

  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

Soalan