Keystone logo
Saint Mary's College of California School of Economics and Business Administration

Saint Mary's College of California School of Economics and Business Administration

Saint Mary's College of California School of Economics and Business Administration

pengenalan

Sekolah Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan menyediakan pelajar untuk kerjaya yang mencabar dan menarik, dalam konteks pendidikan seni liberal halus. Selaras dengan warisan Bruder Kristian Katolik dan Lasallian Kristian, integriti dan kesedaran etika ditekankan.

Sekolah Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan menawarkan program ijazah sarjana muda, seperti Sarjana Muda Sains dalam Perakaunan, Sarjana Muda Sains Pentadbiran Perniagaan, dan pilihan Sarjana Muda Sastera atau Sarjana Muda Sains dalam Ekonomi.

Program kami menyediakan pelajar untuk kerjaya yang mencabar dan menarik, dalam konteks pendidikan seni liberal halus yang diberikan kepada semua pelajar di Saint Mary. Penting untuk pendidikan profesional dan liberal adalah keupayaan interpersonal yang kuat, termasuk komunikasi lisan dan bertulis, dan keyakinan dan keupayaan untuk menangani dimensi teknikal dan manusia dalam kehidupan organisasi. Selaras dengan warisan Bruder Kristian Katolik dan Lasallian Kristian, integriti dan kesedaran etika ditekankan.

Perniagaan Siswazah, Jabatan dalam Sekolah Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan Saint Mary's College, menyediakan pelbagai program sambilan yang berakar dalam penyelidikan intelektual dan penggunaan konsep berasaskan teori. Perniagaan Siswazah ditubuhkan pada tahun 1975 dengan perasmian Program MBA Eksekutif. Pada tahun 1984, Program MBA Profesional telah diperkenalkan, dan pada tahun 2004 Graduate Business telah melancarkan MS dalam Program Analisis Kewangan dan Pengurusan Pelaburan (MS-FAIM).

Ramai pelajar kami sudah bekerja profesional. Saint Mary menyediakan tempat yang damai, indah dan selamat dari rutin di tempat kerja, membolehkan anda berfokus sepenuhnya pada usaha mencapai matlamat akademik dan profesional. Saiz kelas purata ialah 20, dengan tahap interaksi pelajar / fakulti yang tinggi, dan kami menggunakan kombinasi format seminar dan kajian kes.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Moraga

    Saint Mary's College of California School of Economics and Business Administration 1928 Saint Mary's Road PO Box 4240,

    Soalan