Keystone logo
Roma Tre University

Roma Tre University

Roma Tre University

pengenalan

Roma Tre University adalah pemikiran universiti muda untuk golongan muda. Ditubuhkan pada tahun 1992, ia telah berkembang pesat baik dari segi pelajar mahupun kursus yang ditawarkan.

Ia telah mendapat penarafan yang cemerlang di kalangan kedudukan akademik yang paling menonjol, terutamanya dalam universiti yang lebih muda.

Roma Tre University dianjurkan kepada 13 jabatan yang menawarkan Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana, kursus Pasca Siswazah dan Lanjutan, PhD, dan Sekolah Pengkhususan.

Sebuah universiti yang dinamik, moden dan antarabangsa yang telah dikenal pasti serta-merta sebagai tuil penting pembangunan bandar ibu kota, di mana ia kini berakar umbi, menyumbang kepada perubahan identiti bandar dengan proses penyusunan semula yang berterusan dan penggunaan semula yang terbengkalai. bangunan perindustrian, mengubahnya menjadi kilang pengetahuan dan penyelidikan.

Antara nilai pengasasnya, Roma Tre menganggap promosi dan penganjuran penyelidikan antarabangsa berkualiti tinggi, kecemerlangan dalam pendidikan tinggi, serta dalam pembangunan dan penyebaran pengetahuan, perlindungan alam sekitar, perpaduan antarabangsa, prinsip kesaksamaan gender, dan penilaian. dan pengiktirafan merit.

Pengajaran dan penyelidikan, dalam semua bidang disiplin, sentiasa berinteraksi dan menyasarkan dunia global, sekali gus menggalakkan peningkatan dan pengayaan pengetahuan; mereka menggabungkan tindakan mereka dengan misi ketiga, dianggap sebagai pemindahan teknologi dan sebagai unjuran aktiviti pendidikan tinggi di wilayah itu.

Dimensi antarabangsa dianggap sebagai aspek strategik Universiti, yang mematuhi, antara lain, kepada prinsip inspirasi Magna Charta Universitatum dan mengenal pasti dirinya dengan prinsip dan alat Kawasan Penyelidikan dan Pendidikan Tinggi Eropah.

Lokasi

  • Rome

    Via Ostiense, 159, 00154, Rome

    Soalan