Keystone logo
Rice University School of Humanities

Rice University School of Humanities

Rice University School of Humanities

pengenalan

Kami memiliki tempat yang khas di Rice sebagai sekolah dengan kepakaran global yang benar-benar, keterlibatan yang bermula dari zaman kuno hingga masa depan, dan penyelidikan ilmiah dan komitmen untuk keadilan yang sebenarnya.

Kemanusiaan biasanya difahami sebagai sekumpulan disiplin akademik yang berusaha untuk meneliti dan menafsirkan pengalaman manusia - pengalaman individu dan juga seluruh budaya. The Humanities at Rice terlibat dalam penemuan, pemeliharaan, dan komunikasi masa lalu dan masa kini untuk lebih memahami masyarakat kontemporari sambil memupuk imaginasi masa depan yang baru. Namun, kami juga hidup dan berkembang di ruang baru di luar bidang disiplin di pusat, program dan anak bawah umur kolaboratif dan interdisipliner kami, yang menjadi landasan untuk "kemanusiaan penghubung" yang lebih bersepadu dan penuh yang ingin kami kembangkan.

Cita-cita penghubung ini bertujuan untuk menyokong penyelidikan canggih, untuk berinovasi dan mengubah kelas sarjana Kemanusiaan, dan untuk memajukan program PhD kami ke peringkat kebangsaan melalui inisiatif pengambilan lintas disiplin, pelantikan fakulti bersama, kursus bersama yang disatukan yang menghubungkan disiplin, dan infrastruktur sokongan baru untuk penyelidikan kolaboratif. Cita-cita penghubung ini melangkaui ruang kelas kami ke institusi dan masyarakat tempatan yang membina lokasi Rice di Houston dan hubungannya dengan Pusat Perubatan Texas, ke Koleksi Menil, Muzium Seni Halus Houston dan institusi budaya lain, serta Houston landskap masyarakat etnik dan agama yang luas.

Kami menjemput anda untuk bergabung dengan kami dalam meneroka beberapa persoalan terbesar pada masa ini - siapa yang menjadi pusat pengajian perubatan; mengenai etika dan moral dalam menghadapi bencana; mengenai tempat undang-undang dan politik di masa depan demokrasi; mengenai seni digital yang menghubungkan seni dan kejuruteraan; mengenai hakikat keadilan yang sebenar; dan mengenai bentuk dan akibat kehidupan yang dilalui dengan baik.

Lokasi

 • Houston

  South Main Street,6100, 77005, Houston

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan