Keystone logo
© Queen's University Belfast
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

pengenalan

Selamat datang ke Fakulti Sastera, Kemanusiaan dan Sains Sosial di Queen's University Belfast. Kami adalah komuniti dinamik penyelidik, sarjana dan pelajar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang komited untuk mencipta dan mengekalkan tempat pembelajaran yang moden dan bermakna. Kami terbuka kepada semua bakat, mengalu-alukan cabaran dan perubahan, dan berdedikasi untuk menggunakan kepakaran subjek kami untuk membuat perubahan dalam kehidupan di peringkat tempatan, nasional dan antarabangsa.

Fakulti mempunyai hampir 10,500 pelajar dan lebih 700 kakitangan akademik dan sokongan yang bekerja di dalam dan merentasi lima Sekolah kami - Seni, Bahasa Inggeris dan Bahasa; Sejarah, Antropologi, Falsafah dan Politik; Undang-undang; Pengurusan; dan Sains Sosial, Pendidikan dan Kerja Sosial, dan di Institut Senator George J. Mitchell untuk Keamanan, Keselamatan dan Keadilan Global. Rakan sekerja dan pelajar kami menjalankan pelbagai aktiviti, termasuk penyelidikan terkemuka dunia dan pengajaran yang mengubah hidup. Kami berharap anda ingin menjadi sebahagian daripada kerja kami: kami mempunyai hampir 150 program sarjana muda dan pascasiswazah serta banyak peluang kedoktoran yang mencabar, jadi pasti ada sesuatu yang sesuai dengan keperluan dan cita-cita anda.

Kami berbangga dengan kerja pelajar dan kakitangan kami, yang telah diiktiraf oleh ramai orang lain untuk kualiti dan komitmennya terhadap kerja yang menghasilkan. Sebagai ahli Kumpulan Russell, Queen's University Belfast ialah salah satu daripada 24 universiti terkemuka di UK, menyediakan pelajar dengan pendidikan bertaraf dunia yang disokong oleh penyelidikan bertaraf dunia. Queen's benar-benar universiti global, kerana penyelidik kami bekerja rapat dengan lebih daripada 250 universiti di seluruh dunia dan dengan lebih banyak perniagaan dan agensi di Belfast dan antarabangsa. Rangkaian dan kerjasama ini memaklumkan program kami dan menawarkan peluang hebat untuk pelajar belajar dengan dan daripada rakan sebaya dan rakan kongsi antarabangsa.

Oleh itu, dengan pelbagai peluang sarjana muda dan pascasiswazah, serta budaya penyelidikan pascasiswazah yang bertenaga, saya tahu bahawa anda akan mendapati bahawa Seni, Kemanusiaan dan Sains Sosial di Queen's University Belfast akan mencabar dan memberi inspirasi kepada anda, serta melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan kelas pertama untuk cemerlang dalam kerjaya pilihan anda.

Nola Hewitt-Dundas
Pro-Naib Canselor

Sebuah Kuasa Intelek

Merangkumi segala-galanya daripada subjek kemanusiaan dan sains sosial tradisional hingga ke bidang termaju dalam Seni Kreatif dan kajian profesional gunaan.

Lebih 40 peratus daripada penyelidikan kami disenaraikan dalam 25 peratus teratas untuk bidang subjek masing-masing, dengan 40 peratus lagi dalam 50 peratus teratas secara nasional.

Budaya Kerjasama

Persekitaran antara disiplin kami membolehkan pelajar dari semua bidang peluang untuk berinteraksi dengan pemimpin akademik dan mengambil bahagian dalam penyelidikan mereka.

Bidang kecemerlangan yang ketara termasuk Penulisan Kreatif, Seni Sonic, Pasaran Kewangan Global, Kesejahteraan Kanak-kanak, Kemiskinan dan Pengecualian Sosial, Terjemahan dan Pentafsiran dan Pendidikan Bersama.

Lokasi

  • Belfast

    University Road, Belfast Northern Ireland, BT7 1NN, , Belfast

Soalan