Keystone logo
Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

pengenalan

mengenai PVAMU

Ditubuhkan pada tahun 1876, Prairie View A & M University adalah institusi awam yang kedua tertua pengajian tinggi di negeri Texas. Dengan reputasi yang ditubuhkan untuk menghasilkan jurutera, jururawat dan pendidik, PVAMU menawarkan ijazah sarjana muda dalam 50 jurusan akademik, 37 darjah Sarjana dan empat program ijazah kedoktoran melalui sembilan kolej dan sekolah-sekolah. Seseorang anggota Sistem Universiti Texas A & M, Universiti berdedikasi untuk memenuhi misi tanah-geran untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan.

Nilai-nilai Teras

Akses dan Kualiti

Prairie View A & M University akan menyediakan peluang pendidikan yang sama dengan peningkatan bilangan orang daripada populasi yang tidak mempunyai liputan dan kurang mendapat liputan yang tinggal terutamanya di kalangan dipintas ekonomi dan sosial dalam masyarakat; lagi, pihak Universiti akan menyediakan program pendidikan yang direka untuk menyediakan semua graduan untuk bersaing dengan jayanya di sekolah-sekolah siswazah dan profesional serta dalam tenaga buruh.

Kepelbagaian

Prairie View A & M University akan mengekalkan komitmennya untuk merekrut, mendaftar, mendidik, dan pelajar siswazah dan mengambil kerja dan fakulti terlebih dahulu dan kakitangan tanpa mengira usia, etnik, jantina, negara asal, latar belakang sosioekonomi, atau kecacatan pelajaran yang tidak berkaitan; lagi, pihak Universiti akan menawarkan cabaran kepada kedua-dua bidang akademik yang berbakat dan di bawah-disediakan yang tiba di kolej dengan keupayaan, tetapi tanpa pencapaian kolej-siap.

KEPIMPINAN

Prairie View A & M University akan merangsang, memulakan dan melaksanakan program-program dan perkhidmatan kepada kedua-dua semangat dan membimbing pelajar, fakulti dan kakitangan dalam membangunkan keyakinan diri, disiplin diri mereka, dan keperluan lain untuk menjadi pemimpin yang berjaya dalam profesion mereka dan dalam komuniti mereka ; lagi, pihak Universiti akan menawarkan program berasaskan kampus dan pendidikan jarak jauh untuk meningkatkan peluang hidup untuk orang dalam kawasan perkhidmatan.

Relevan

Prairie View A & M University akan bertindak balas kepada keperluan untuk sangat celik, graduan yang kompeten teknologi tinggi untuk cemerlang dalam tenaga kerja abad ke-21; lagi, pihak Universiti akan melanjutkan produk penyelidikan dan perkhidmatan kepada masalah dan menyelesaikan masalah seperti keganasan, penderaan dan penyalahgunaan itu; penyalahgunaan dadah dan alkohol; mental, fizikal, dan pengabaian psikologi; ketidakadilan alam sekitar; dan lain-lain bentuk percanggahan sosial yang menjejaskan kualiti hidup rakyat.

Tanggungjawab Sosial

Prairie View A & M University akan menggalakkan penyertaan aktif dalam perubahan sosial yang membina menerusi kesukarelawanan, kepimpinan, dan tindakan sivik di pihak fakulti, kakitangan dan pelajar; lagi, pihak Universiti akan menggunakan saluran yang ada untuk mempengaruhi dasar awam di peringkat tempatan, negeri, negara dan antarabangsa.

Misi

Prairie View A & M University ialah, orang ramai, menyeluruh institusi geran tanah negeri bantuan pendidikan tinggi. Universiti itu telah ditetapkan dalam 1984 pindaan kepada Perlembagaan Texas sebagai "institusi kelas pertama." Ia adalah khusus untuk mencapai kecemerlangan dan relevan dalam pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan. Ia bertujuan untuk melabur dalam program dan perkhidmatan yang menangani isu-isu dan cabaran yang memberi kesan etnik dan sosioekonomi yang pelbagai Texas dan masyarakat yang lebih besar termasuk arena global.

Universiti itu bertujuan untuk menyediakan pengalaman pendidikan yang berkualiti tinggi kepada pelajar yang setelah tamat sarjana muda, sarjana atau ijazah doktor falsafah, memiliki sara diri dan kecekapan profesional. pengalaman ini disemai dengan nilai-nilai institusi itu termasuk, tetapi tidak terhad kepada, akses dan kualiti, akauntabiliti, kepelbagaian, kepimpinan, relevan, dan tanggungjawab sosial.

Lokasi

  • Prairie View

    FM 1098 Rd & University Dr,, 77446, Prairie View

Soalan